SB755 WIP - godkänd för maskintvätt

SB755 WIP är den första hem- och sjukhemssängen som uppfyller sängstandardens krav på maskintvättbarhet i alla delar och har därför IP66W-klassning på den elektroniska utrustningen. Övriga nyheter på SB 755-familjen är att det tillkommit ett träslag - ljus ek - som alternativ på gavlar och grindar. Sänggavlarna har utökats med en gavel - Olivia - som skall kombineras med en fast långsida. Till övriga gavlar har det tillkommit en ny fast långsida som alternativ till integrerad grind. Som alltid har SB 755 familjen en aktiv ryggtillbakaföring för minimal friktion och maximal bekvämlighet och har därför 3 motorer i sängbotten så att varje sängbottendel kan styras helt individuellt.

SB755WIP

Lätthanterlig och logistik
Nu kan en maskintvättbar SB 755 WIP väljas vilket gör sängen ännu lättare att sköta. Montering och demontering görs enkelt utan verktyg på samtliga modeller av SB 755. Om modell SB 755 D väljs är sängen transporterbar i delar på sänglyften, vilket förenklar transport och lagring. SB 755 D kan rullas direkt från bil och in till brukaren, och ingen del av sängen väger mer än 25 kg.

Säkerhet är nyckeln
Som alltid har Invacare säkerhet som nyckelord. Alla SB 755-modeller samt alla olika grindar uppfyller, och är opartiskt testade efter, alla krav i sängstandarden IEC 60601-2-52. De integrerade sänggrindarna klarar alla en madrasshöjd på upp till 18 cm. Om ännu högre madrass, eller kombination av madrasser, används kan grindförhöjning + 15 cm användas, som klarar en total madrasshöjd på 33 cm.

Brukarens välbefinnande är vår ledstjärna
SB 755 har ett flertal funktioner för att säkra optimal sitt- och liggkomfort och kan levereras med aluminium eller trälattor i sängbotten. SB 755 har en vidareutvecklad ryggtillbakaföring, som reducerar friktion och därmed risken för trycksår, optimerade längder på respektive del av sängbottnen samt en bendel som går att sänka under och höja högt över horisontalplan, helt individuellt. Invacare strävar efter att uppfylla alla brukares behov och sängbotten är därför integrerat förlängningsbar upp till 10 cm i både huvud- och bendel för att möta långa brukares behov. SB 755 är en fortsättning på SB750-sängens tradition av hög kvalitet, stabilitet samt hållbarhet mot förslitning. Brukaren kan räkna med sängens tillförlitlighet och bekvämlighet – dag som natt.

De senaste nyheterna