Madrasser, dynor & ryggsystem

Madrasser, dynor & ryggsystem

Optimerad tryckavlastning och komfort för patienter

Ett stort problem bland patienter med nedsatt rörlighet är skador på huden och underliggande vävnad. Dessa skador inkluderar trycksår, som är resultatet av sittande eller liggande i en position under en längre period, samt skador, som orsakas av skjuv eller friktion. Invacare har prioriterat dessa delar vid utvecklingen av sina produkter, och resultaten är flera olika tryckavlastande produkter.
Några exempel är tryckavlastande madrasser, rullstolsdynor, sitt och ryggdynor samt tillbehör som är utformade för att avlasta trycket genom att omfördela kroppsvikten över fler kontaktytor. För att uppnå detta har Invacare utvecklat innovativa högteknologiska produkter byggda med luft, silikongel, skum, och andra material. Tryckavlastning och komfort tas därför till en annan nivå och kan integreras i reglerbara vårdsängar, rullstolar och annan utrustning för att säkerställa patientens hälsa, behov och komfort.

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map

Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här

Invacare tar dataskydd på allvar. Vänligen läs vår integritetspolicy för information om hur vi hanterar dina data och vilka rättigheter du har.

Mängder av olika system med tryckavlastande lösningar

Hos Invacare är lösningarna lika olika som patienterna själva, med madrasser, rullstolsdynor, sittdynor, ryggdynor och tillbehör för många olika behov. Alla Invacare-tryckavlastande madrasser delar det gemensamma draget att omfördela trycket mot kroppen, företagets lösningar omfattar allt från vanliga skummadrasser, toppmadrasser statiska luftmadrasser, dynamiska madrasser med specialpumpar och kontrollpaneler.

De som har låg risk för trycksår kan välja enklare lösningar som Dacapo-serien, med högkvalitetsskum, vissa speciellt skurna för att skapa avlastning och motverka skjuv då skärningen rör sig med förskjutningar i förhållande till kroppsvikt och position.

De med större risk kan välja Vicair lågfriktionsmadrass, fylld med separata triangelformade luftfyllda celler som omfördelar trycket när patienten sätter sig eller förflyttar sin vikt över madrassen

Slutligen kan de som har mycket hög risk att utveckla tryckskador välja någon av de dynamiska madrasserna eller en toppmadrass inom SoftCloud-serien, med alternerande dynamiska cykler.

Invacare erbjuder också ett varierat utbud av rullstolsdynor.

Dessa inkluderar bland annat: Matrx-serien, som kombinerar silikongel med skum för optimalt skydd av huden med ergonomiska konturer för bäckenstabilitet. Vicair-dynor med hundratals luftfyllda celler som formar sig efter kroppens kontur och avlastar trycket, med mängder av positionerings möjligheter. Finns med flera olika överdrag i tvåvägs stretchtyg som förhindrar skjuvning. Matrx-ryggsystem för exakta justeringar av postural kontroll och stabilitet i sittande. Kort sagt, för Invacare är patientens komfort och behov det centrala fokuset gällande alla sina produkter.