Dynamiska madrasser

Dynamiska madrasser

Dynamiska madrasser, även kända som luftväxlande madrasser, ger omsorg för patienter som riskerar att utveckla trycksår.

Genom att använda luftceller som blåser upp och töms på luft är dessa madrasser tryckavlastande och avlastar trycket för användare som inte kan tolerera eller inte har tillgång till manuell repositionering. Invacares familj med dynamiska madrasser består av olika produkter av SoftCloud. Alla är lämpliga för vård av patienter med mycket hög risk att utveckla trycksår. Våra modeller är testade och utvärderade av vårdpersonal och säkerställer utmärkta prestanda. Ändå bör behovet av en madrass, och val av rätt modell, avgöras av vårdpersonal från fall till fall.

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map
Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här:https://www.invacare.se/sv/privacy-policy

Invacare tar dataskydd på allvar. Vänligen läs vår integritetspolicy för information om hur vi hanterar dina data och vilka rättigheter du har.
Uppgifterna du anger kommer att behandlas av Invacare och dess dotterbolag för att svara på din begäran. Genom att markera denna ruta bekräftar du att du har läst Invacares integritetspolicy som innehåller ytterligare information om hur Invacare behandlar dina uppgifter och hur du kan utöva dina befintliga rättigheter. *

Våra dynamiska madrasser ger intuitivt tryckavlastning och terapi

För att minska trycket imiterar dessa madrasser den naturliga re-positioneringen av kroppen genom att regelbundet omfördela trycket även för orörliga patienter. Vi erbjuder också madrasser som har en separat hälzon-alternativ som möjliggör permanent avlastning av patientens hälar, till exempel för användare med sår i detta område.

Madrasserna är utrustade med luftceller som blåses upp och töms för att ge tryckavlastning eller terapi. Cellerna i huvudområdet är alltid statiska.

Invacares dynamiska madrasser drivs med innovativa pumpar som ger stor justerbarhet. Vårdgivare kan ställa in statiska eller dynamiska lägen och pumparna har också en automatisk funktion, som intuitivt upptäcker patientrörelser för automatisk tryckjustering. Visuella och ljud alarm på styrenheten meddelar om trycket är för lågt eller vid strömavbrott. Kabelhanteringsränna förhindrar dinglande kablar för förbättrad säkerhet och bekvämlighet.

Madrasserna har en HLR-funktion som tömmer madrassen på några sekunder, om HLR måste utföras till patienten. Stroppen är fäst vid madrassen och är designad i ljusa färger för att enkelt kunna hitta den vid nödsituationer.

Vår familj med dynamiska madrasser har handtag och är mycket enkla att transportera. De har ett transportläge som håller sängen uppblåst medan patienten transporteras. En modell finns med statiska sidoväggar som underlättar och ger stöd vid patientförflyttning. Vi har också en lösning som är utformad för att användas tillsammans med en skummadrass.

Överdragen på dessa luftväxlande madrasser är tillverkade av hållbara material som motverkar skjuvning och friktion. De är ånggenomsläppliga och helt avtagbara för maskintvätt.