Om oss

Invacare Sweden

European healtcare

Om oss

European healtcare

Ett världsomspännande företag med stora resurser

Invacare är världens ledande tillverkare av hjälpmedel för människor med funktionsvariationer, med marknadsnärvaro i över 80 länder och fler än 6 000 medarbetare globalt. Det är ingen slump att Invacare hämtar sitt namn från ”Innovation in healthcare” – innovation är vår livsluft. Det är även grunden till vår framgångsrika Rea-fabrik i Diö i Småland som sedan början av 90-talet tveklöst har drivit produktutvecklingen av komfortrullstolssegmentet.

Lång skandinavisk tradition

Runt millennieskiftet fick den amerikanska Invacare-koncernen upp ögonen för Scandinavian Mobility, som då var dansk ägare av svenska Rea. Den gamla rullstolsfabriken är numera globalt utvecklingscentrum för sängar och rollatorer. Hela den svenska taklyftsproduktionen har flyttat hit, liksom produktionen av vårdsängar från den danska sängfabriken Høng och av rollatorer från Dolomite som tidigare låg i Anderstorp.

Så en stor del av Invacares produktion sker i de småländska skogarna, och exporteras härifrån till i stort sett hela världen. Vi har mer än 50 år av svensk historia att falla tillbaka på, även om våra amerikanska rötter sträcker sig ännu längre tillbaka till 1885 då firman Worthington började tillverka väldigt enkla rullstolar till funktionshindrade. Idag ligger huvudkontoret i Ohio och de största marknaderna är USA, Kanada, EU, Australien och Japan.

Heltäckande sortiment för hemsjukvård

Genom Invacare har sortimentet breddats till att inkludera kända varumärken som aktivrullstolar från Küschall, specialbyggda sportstolar och handcyklar från Top End, drivaggregat från Alber och hygienhjälpmedel från Aquatec. Dessutom finns ett brett sortiment av scootrar, el- och allroundrullstolar av eget märke, samt lösningar för optimal positionering och syrgasprodukter för hemmabruk.

Invacare har gått ihop med ledande partners inom varje produktområde så att våra kunder ska få tillgång till de bästa produkterna – både för institutioner och hemmabruk – var de än befinner sig i världen. Vi ser möjligheter där andra ser problem Med vårt motto Yes, you can vill vi säga att du kan mer än du tror, bara du har viljan och de rätta hjälpmedlen. Det avgörande för oss är att vi kan erbjuda hjälpmedel som ser möjligheter och stimulerar den fysiska förmågan som fortfarande finns kvar.

Mycket energi läggs därför på att verkligen förstå användarnas behov, och att göra bra, funktionella produkter som underlättar deras vardag och möjliggör ett aktivt liv med livskvalitet.

Om oss
Våra varumärken

Aquatec

Aquatec logo

Aquatec

För olika dusch- och badbehov
Invacares hygienprodukter ger säkerhet och oberoende och underlättar den personliga hygienen vid bad, dusch och toalett.

Aquatec logo

Alber

Alber logo

Alber

Drivaggregat från Alber är kraftfulla hjälpmedel för förflyttning som kan kombineras med ett stort utbud av manuella rullstolar. Stöd för trappklättring, påskjutsmotorer, automatisk bromsfunktion, drivhjul, batterier, joystick... kan alla avlägsnas på bara några sekunder och är enkla att transportera!

Hemsida

Alber logo

Dolomite

Dolomite logo

Dolomite

En säker vardag Invacare erbjuder ett brett sortiment av gånghjälpmedel, från rollatorer med kvalitet som är lätta att anpassa, till olika modeller av käppar, kryckor och gåramar.

Hemsida

Dolomite logo

Küschall

Küschall logo

Küschall

Aktivrullstolar som kännetecknas av design, kvalitet och enastående köregenskaper anpassade till varje individs livsstil.

Hemsida

Küschall logo

Invacare

Invacare

Rätt lösning för varje brukare

Invacare har ett brett sortiment av eldrivna rullstolar för maximal komfort och rörlighet. Invacares eldrivna rullstolar är skräddarsydda för att tillgodose varje brukares individuella behov.

Användarvänliga elrullstolar

Kompakta och lättmanövrerade elrullstolar för både inom-och utomhusbruk.

Allroundrullstolar

Allt från enkla transportrullstolar till höggradigt konfigurerade rullstolar.

Komfort i världsklass

Invacares vårdsängar har modern design och är utvecklade med säkerhet som högsta prioritet. Denna unika kombination säkrar komfort i världsklass.

Lösningar för optimal positionering

Invacare erbjuder högkvalitativa produkter inom positionering, tryckavlastning och ryggsystem. Invacare har ett brett sortiment av tryckavlastande madrasser med statisk luft, trögskum, miljöskum, kallskum samt växeltryck.

Invacare Rea

REA logo

Invacare Rea

Invacares komfortrullstolar Över 50 års erkänd expertkunskap ger hög grad av komfort och posturalt stöd.

Hemsida

REA logo

Invacare Top End

TopEnd logo

Invacare Top End

Sportrullstolar Specialbyggda sportstolar och handcyklar som täcker ett brett spektrum av handikappidrotter.

Hemsida

TopEnd logo