Om oss

Invacare Sweden
Om oss
Om oss

European healtcare

Ett världsomspännande företag med stora resurser

Invacare är världens ledande tillverkare av hjälpmedel för människor med funktionsvariationer, med marknadsnärvaro i över 100 länder och över 2000 medarbetare globalt. Det är ingen slump att Invacare hämtar sitt namn från ”Innovation in healthcare” – innovation är vår livsluft. Det är även grunden till vår framgångsrika Rea-fabrik i Diö i Småland som sedan början av 90-talet tveklöst har drivit produktutvecklingen av komfortrullstolssegmentet.

Lång skandinavisk tradition

I mitten av 1990-talet fick den amerikanska Invacare-koncernen upp ögonen för hjälpmedelsföretaget Scandinavian Mobility, som då var dansk ägare av svenska Rea-stolen. På Rea-stolen sker än idag viss tillverkning av hjälpmedel men har, i takt med krav på allt kortare leveranstider, även utvecklats till en viktig slutkonfigurerings- och logistikhub primärt för Invacares nordiska marknader.
Vi har således mer än 50 år av svensk historia att falla tillbaka på, även om våra amerikanska rötter sträcker sig så långt tillbaka som 1885 då firman Worthington började tillverka väldigt enkla rullstolar till funktionshindrade. Idag ligger Invacares huvudkontor i Ohio och de största marknaderna är Europa, USA, Kanada, Australien och Japan.

Heltäckande sortiment för sjukhem & hemsjukvård

Genom Invacare har sortimentet breddats till att inkludera kända varumärken som aktivrullstolar från Küschall, drivaggregat från Alber och hygienhjälpmedel från Aquatec. Dessutom finns ett brett sortiment av scootrar, el- och allroundrullstolar av eget märke, samt lösningar för optimal positionering.

Invacare har gått ihop med ledande partners inom varje produktområde så att våra kunder ska få tillgång till de bästa produkterna – både för institutioner och hemmabruk – var de än befinner sig i världen. Vi ser möjligheter där andra ser problem Med vårt motto Yes, you can vill vi säga att du kan mer än du tror, bara du har viljan och de rätta hjälpmedlen. Det avgörande för oss är att vi kan erbjuda hjälpmedel som ser möjligheter och stimulerar den fysiska förmågan som fortfarande finns kvar.

Mycket energi läggs därför på att verkligen förstå användarnas behov, och att göra bra, funktionella produkter som underlättar deras vardag och möjliggör ett aktivt liv med livskvalitet.

Våra varumärken
Aquatec logo
Aquatec logo

Aquatec

För olika dusch- och badbehov
Invacares hygienprodukter ger säkerhet och oberoende och underlättar den personliga hygienen vid bad, dusch och toalett.

Alber logo
Alber logo

Alber

Drivaggregat från Alber är kraftfulla hjälpmedel för förflyttning som kan kombineras med ett stort utbud av manuella rullstolar. Stöd för trappklättring, påskjutsmotorer, automatisk bromsfunktion, drivhjul, batterier, joystick... kan alla avlägsnas på bara några sekunder och är enkla att transportera!

Hemsida

Dolomite logo
Dolomite logo

Dolomite

En säker vardag Invacare erbjuder ett brett sortiment av gånghjälpmedel, från rollatorer med kvalitet som är lätta att anpassa, till olika modeller av käppar, kryckor och gåramar.

Hemsida

Küschall logo
Küschall logo

Küschall

Aktivrullstolar som kännetecknas av design, kvalitet och enastående köregenskaper anpassade till varje individs livsstil.

Hemsida

Invacare

Rätt lösning för varje brukare

Invacare har ett brett sortiment av eldrivna rullstolar för maximal komfort och rörlighet. Invacares eldrivna rullstolar är skräddarsydda för att tillgodose varje brukares individuella behov.

Användarvänliga elrullstolar

Kompakta och lättmanövrerade elrullstolar för både inom-och utomhusbruk.

Allroundrullstolar

Allt från enkla transportrullstolar till höggradigt konfigurerade rullstolar.

Komfort i världsklass

Invacares vårdsängar har modern design och är utvecklade med säkerhet som högsta prioritet. Denna unika kombination säkrar komfort i världsklass.

Lösningar för optimal positionering

Invacare erbjuder högkvalitativa produkter inom positionering, tryckavlastning och ryggsystem. Invacare har ett brett sortiment av tryckavlastande madrasser med statisk luft, trögskum, miljöskum, kallskum samt växeltryck.

REA logo
REA logo

Invacare Rea

Invacares komfortrullstolar Över 50 års erkänd expertkunskap ger hög grad av komfort och posturalt stöd.

Hemsida

Vicair Logo
Vicair Logo

Vicair

Vicair är ett företag baserat i Nedeländerna, de tillverkar tryckavlastande sitt- & ryggdynor samt madrasser. Deras unika Smart Cell-teknologi är baserat på luftfyllda celler med hög friktion som smidigt anpassar sig efter kroppens rörelser. Läs mer om Vicair här