Kom till vår monter på Hjultorget!

Det finns många goda skäl att besöka oss på Hjultorget på Kistamässan den 23 och 24 maj 2018.

Kserie Hjultorget

Hjälpmedelsmässan Hjultorget har sedan starten 1984 haft som signum att besökarna kan prova, känna och klämma på det som hjälpmedelsmarknaden erbjuder. Fokus är hjälpmedelsanvändare med en aktiv livsstil, deras anhöriga samt de som förskriver eller på annat sätt arbetar med hjälpmedel för en aktiv livsstil.

Vi finns givetvis på plats! Kom förbi och titta på, och testa, alla våra spännande produkter och nyheter och prata med våra produktspecialister. Du hittar oss i monter E:09 och E:10.

Träffa vår samarbetspartner Yasmin Nilson

I montern kan du också träffa Yasmin Nilson - vår samarbetspartner som är frilansjournalist och föreläsare samt driver podden Soluret. Den 23 maj kl 11.00 intervjuar Yasmin vår VD Thomas Mueller live i montern, till nästa avsnitt av Soluret pod. Missa inte detta! 

Missa inte vår workshop

Den 24 maj kl 14.00-14.45 kan du lyssna på Jan Bebenek, leg sjukgymnast och produktspecialist hos Invacare, som föreläser om iShear.

Ishear – Mätning av skjuvkraft i sittsystem

Skjuvning är en viktig faktor i utvecklingen av trycksår, men har varit svår eller ganska omöjlig att kvantifiera, vilket har gjort det svårt att jämföra olika rullstolsinställningar eller dokumentera olika sittanpassningar ur ett skjuvperspektiv. Därför har glidning och skjuvning varit en riktig klinisk utmaning.

Ishear är det första kliniska verktyget att mäta den totala skjuvkraften i ett sittsytem vilket innebär att du enkelt kan övervaka och jämföra skjuvkraften när du justerar eller väljer ett ryggstödssystem, sitsvinklar, tilt, fotstöd, olika sittytor, med mera.

Det möjliggör även utbildning av brukare och vårdgivare om korrekt användning och inställning av rullstolen.
Välkommen!


Fri entré, anmäl dig här

De senaste nyheterna