Invacare Sverige

Ett världsomspännande företag med stora resurserInvacare är världens ledande tillverkare av hjälpmedel för människor med funktionshinder, med marknadsnärvaro i över 80 länder och fler än 6 000 medarbetare globalt.

Det är ingen slump att Invacare hämtar sitt namn från ”Innovation in healthcare” – innovation är vår livsluft. Det är även grunden till vår framgångsrika Rea-fabrik i Diö i Småland som sedan början av 90-talet tveklöst har drivit produktutvecklingen av komfortrullstolssegmentet.
 

Lång skandinavisk tradition


Runt millennieskiftet fick den amerikanska Invacare-koncernen upp ögonen för Scandinavian Mobility, som då var dansk ägare av svenska Rea.

Den gamla rullstolsfabriken är numera globalt utvecklingscentrum för sängar och rollatorer. Hela den svenska taklyftsproduktionen har flyttat hit, liksom produktionen av vårdsängar från den danska sängfabriken Høng och av rollatorer från Dolomite som tidigare låg i Anderstorp.

Så en stor del av Invacares produktion sker i de småländska skogarna, och exporteras härifrån till i stort sett hela världen. Vi har mer än 50 år av svensk historia att falla tillbaka på, även om våra amerikanska rötter sträcker sig ännu längre tillbaka till 1885 då firman Worthington började tillverka väldigt enkla rullstolar till funktionshindrade. Idag ligger huvudkontoret i Ohio och de största marknaderna är USA, Kanada, EU, Australien och Japan.
 

Heltäckande sortiment för hemsjukvård


Genom Invacare har sortimentet breddats till att inkludera kända varumärken som aktivrullstolar från Küschall, specialbyggda sportstolar och handcyklar från Top End, drivaggregat från Alber och hygienhjälpmedel från Aquatec. Dessutom finns ett brett sortiment av scootrar, el- och allroundrullstolar av eget märke, samt lösningar för optimal positionering och syrgasprodukter för hemmabruk.

Invacare har gått ihop med ledande partners inom varje produktområde så att våra kunder ska få tillgång till de bästa produkterna – både för institutioner och hemmabruk – var de än befinner sig i världen.
 

Vi ser möjligheter där andra ser problem


Med vårt motto Yes, you can vill vi säga att du kan mer än du tror, bara du har viljan och de rätta hjälpmedlen. Det avgörande för oss är att vi kan erbjuda hjälpmedel som ser möjligheter och stimulerar den fysiska förmågan som fortfarande finns kvar.

Mycket energi läggs därför på att verkligen förstå användarnas behov, och att göra bra, funktionella produkter som underlättar deras vardag och möjliggör ett aktivt liv med livskvalitet.
 
Kvalitetsarbetet genomsyrar allt


Produktutvecklingen drivs av duktiga ingenjörer och industridesigners i våra globala innovationscentrum.

Först identifierar vi behoven genom marknadsundersökningar i ett flertal länder. Därefter vaskas de bästa idéerna fram och blir till prototyper, som i sin tur utsätts för riskanalyser och produkttester, mer omfattande än vad regelverken kräver.

Större volymer gör att vi kan utveckla bättre produkter till en lägre kostnad med minsta möjliga miljöpåverkan. Strategin är att försöka hitta minsta gemensamma nämnare för att kunna bygga gemensamma plattformar. Sedan bygger vi vidare med korskompatibla moduler och anpassningar som passar varje lands nationella behov.

Kvalitets- och miljökraven är kompromisslösa och engagerar alla våra medarbetare. Det viktigaste för oss är att vi har säkra produkter som uppfyller, och helst överträffar, dina krav och förväntningar som kund. Det gäller förstås både funktionalitet och prestanda, hållbarhet och kvalitet.

Läs mer om vårt Kvalitets- & Miljöarbete hos Invacare
 

Nytänkande, banbrytande och prisvinnande


Vi sätter ribban högt och strävar efter att alltid definiera de högsta standarderna i vår bransch.

Det har under årens lopp resulterat i en mängd unika lösningar, patent och prestigefyllda designpriser – för designen ska självklart vara så tilltalande att du slipper gömma undan ditt hjälpmedel.

De nya, smidigare rollatorerna bidrar till exempel till en ny syn på dessa hjälpmedel – från något nödvändigt ont till en snygg accessoar och reskompis.

Det kanske bästa är att vi hjälper väldigt många människor att blir mer självständiga och kunna delta på mer lika villkor i samhällslivet, oavsett funktionshinder.


 

Enklare bedömning och service

Alla våra produkter är konstruerade för att lätt kunna anpassas efter individuella behov och önskemål. För försöker du anpassa människan efter hjälpmedlet, i stället för tvärtom, så har du börjat i fel ände.

Vi tar därför fram produkter som är enklare att justera med färre handgrepp och verktyg. Och som är pålitligare, slittåligare och mer lättrengjorda och enklare att rekonditionera.

Speciellt för Invacare är också att en hög grad av korskompatibilitet i hela rullstolsfamiljen, det vill säga delarna är enkelt utbytbara mellan olika rullstolsmodeller. Allt för att underlätta arbetsmiljön för arbetsterapeuter och servicetekniker som redan pressas hårt av ett växande antal äldre.

Och självklart också för att möta de ökade krav på effektivitet och minska de totala kostnaderna.

 


Du hittar oss över hela Sverige


Invacares svenska marknadsbolag består av ett 60-tal anställda med huvudkontor och utbildningscenter i Spånga utanför Stockholm, men vi har säljare, tillika produktspecialister och utbildare, samt servicepersonal över hela landet.

Flertalet av våra anställda har egen bakgrund som sjukgymnaster och arbetsterapeuter, vilket gör att vi kan ge råd, utbilda och lära av varandra för att bli ännu bättre.

Produktutvecklingen, tillverkningen och centrallagret i småländska Diö engagerar fler än 100 personer.

Gemensamt för alla oss på Invacare är att vi är kompetenta och fokuserade på att uppfylla både användarnas och vårdarnas krav och behov – och att bygga långsiktiga partnerskap.


Låt oss vidga din kunskap


Tusentals människor har tagit del av ett rikt och varierat kursutbud hos oss sedan Invacare College startade 1995. Nu har vi bytt namn till Invacademy så att du enklare ska känna igen oss.

I övrigt är kursutbudet detsamma som tidigare med fördjupade produktutbildningar och grundläggande ämnesutbildningar, där teori och praktik alltid varvas. Syftet är att ständigt hålla dig fortbildad och à jour med den senaste kliniska kunskapen och de nyaste forskningsrönen.

Så välkommen att se om du hittar en utbildning som passar dig eller dina kollegor.