Dacapo EcoGreen - ekologisk tryckavlastande madrass

Invacares nästa steg mot att uppnå hållbar hälso och sjukvård.

Invacare är glada över att kunna tillkännage lanseringen av den nya Dacapo Ecogreen, en ansvarsfullt designad tryckavlastande madrass fokuserad på att stödja patienten och planeten.

Att tänka om våra val

Omkring 30 miljoner skummadrasser når för närvarande slutet av sin livstid varje år i EU. Många av dessa madrasser kasseras på deponier eller förbränns, vilket orsakar en betydande börda för vår planets hälsa. Sjukvården beräknas stå för nästan 10 % av koldioxidutsläppen. Att ompröva de val som görs inom vården borde stå högst upp på våra agenda. Att arbeta tillsammans på ett mer ansvarsfullt sätt är vad som behövs för oss alla och kommande generationer.

Kliniskt, etiskt och hållbart

Den nya tryckavlastande madrassen Dacapo Ecogreen presenterar ytterligare framsteg för att uppnå hållbar hälsovård. Dess design uppnår utmärkta kliniska resultat för patienten såsom optimal tryckfördelning, minskning av skjuvning och friktion och hög nivå av komfort men på ett hållbart sätt. Dess design använder växtbaserade och återvunna material och ytterligare effektivitet i avfallsminskning och optimerad logistik. Dacapo Ecogreen är för förskrivare och upphandlare som letar efter en miljömedveten lösning.


Invacares EMEA Group Product Manager, Dick Schilstra, som leder kategorin kommenterade:

"Vi är glada över att tillkännage lanseringen av Dacapo Ecogreen. Målet var alltid att leverera klinisk excellens i förebyggande av trycksår på patienten på ett så hållbart sätt som möjligt. Våra team har uppnått det målet och vi är nu mycket övertygade om att vi positivt kommer att bidra till ytterligare framsteg för en mer hållbar hälso och sjukvård.”

Dacapo Ecogreen visar ytterligare Invacares engagemang för sitt världsomspännande initiativ för miljösocial styrning (ESG). 

Nyckelfunktioner:

  • Växtbaserad skummadrass med hög motståndskraft
  • Andningsbart, vattenavvisande madrassöverdrag i naturlig bambu
  • Robust dragkedja tillverkad av återvunnet material och placerad för att förhindra att vätska tränger in.
  • Levereras komprimerad och rullad för effektiv transport, utrymmesbesparande lagring och minskat koldioxidavtryck
  • Återvinningsbara förpackningar och ytterligare betydande minskningar av avfallet
  • 4 bekväma bärhandtag för enkel hantering
  • 150 kg max brukarvikt
Växtbaserat högelastiskt skum
Växtbaserat högelastiskt skum

Uppfyller EPUAPs rekommendationer för madrasser med hög specifikation. Detta växtbaserade skum har minimal miljöpåverkan jämfört med standardskum.

Naturligt bambuöverdrag andningsbart, vattenavvisande
Naturligt bambuöverdrag andningsbart, vattenavvisande

För effektiv mikroklimathantering. Det släta, multi stretchiga och naturliga bambutyget minskar skjuvning och friktion samt minskar användningen av syntetmaterial med 50 %.

Robust dragkedja tillverkad av återvunnet material
Robust dragkedja tillverkad av återvunnet material

Väldesignad dragkedja speciellt placerad för att förhindra att vätska tränger in. Tillverkad av återvunnet material och snällare mot vår planet.

Profilerat skum
Profilerat skum

Det profilerade skummet erbjuder extra komfort och effektiv tryckfördelning.

Levereras komprimerad och rullad
Levereras komprimerad och rullad

Komprimerade madrasser minskar koldioxidavtrycket avsevärt.

Minskat avfall
Minskat avfall

Förpackningar minimerar avfallet genom att använda 86 % mindre kartong och 6,6 ton mindre plast. Plastförpackningarna är också 100% återvinningsbara.

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map

Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här

Invacare tar dataskydd på allvar. Vänligen läs vår integritetspolicy för information om hur vi hanterar dina data och vilka rättigheter du har.
Teknisk data och dokumentation
Teknisk data
Teknisk data
Bredd

Bredd

800, 830, 850, 880, 900, 1050,1200 mm

Höjd

Höjd

150mm

Längd

Längd

2000mm

Max. brukarvikt

Max. brukarvikt

150kg

Max. temperatur vid rengöring

Max. temperatur vid rengöring

95°

Färgval

Färgval

Grön

Test & Certifikat (1)
Test & Certifikat (1 arkiv)