NYHET! Simply Smart - LiNX® kontrollsystem

Invacare höjer ribban inom tillverkning och leverans av utrustning för rörlighet och självständighet genom lanseringen av ett nytt styrsystem, LiNX. Trots att de tysktillverkade eldrivna rullstolarna i vår serie redan var enastående, hade vi en ambition att göra den ännu bättre genom att integrera LiNX – och på så sätt göra produktserien Simply Smart.

Linx Simply Smart

Invacare LiNX är ett nytt Insight-inspirerat styrsystem med inlärningsfunktion. Allt för att erbjuda användarna en revolutionerande körupplevelse. Med sin unika, moduluppbyggda konstruktion kan detta framtidssäkrade system expanderas och skräddarsys för att tillgodose användarnas förändrade behov. Det räcker att se på LiNX så blir det uppenbart att det har en genomtänkt design och ergonomi, där syftet är att tillhandahålla ett tillförlitligt, lättanvänt och intuitivt styrsystem. Systemet har utformats med personer med begränsad kognitiv förmåga i åtanke.

När vi utvecklade detta nya system var vår strategi att föra en nära dialog med kunderna för att förstå vilka behoven var, och att använda vår expertis, kunskap och teknik för att fastställa vad LiNX behövde kunna göra för att tillgodose dessa behov. Det som gör LiNX–styrsystemet så unikt är att det ger sjukvårdspersonalen möjlighet att snabbare konfigurera eldrivna rullstolar och på ett mer intuitivt sätt efter varje enskild användare, via en PC, bärbar dator eller iOS-enhet.

Det banbrytande programmeringsgränssnittet ger trådlös åtkomst för konfigurering, diagnosticering och uppdatering av styrsystemet, samt loggning av statistik över hur stolen används. Prestandauppgifter kan även läsas av i realtid från den eldrivna rullstolen. Detta framtidssäkrade system kan expanderas i takt med att ny teknik utvecklas och/eller använadrens behov förändras. Men det finns fler viktiga funktioner. Med sin möjlighet till körning i låg hastighet och krypkörningsfunktion gör LiNX-tekniken det enkelt och smidigt att köra genom dörröppningar eller att köra fram mot ett bord. Den förbättrade funktionen för att stanna i backar och minskad låsning av länkhjulen på mjuka underlag gör att användarna slipper oroa sig för detta när de kör sin eldrivna rullstol. För att ytterligare förbättra användarens körupplevelse upptäcker och korrigerar tillvalet LiNX G-Trac®-tekniken även de minsta avvikelserna från din önskade körriktning som orsakas av exempelvis förändringar i underlaget.Tekniken minskar även antalet styrningskorrigeringar som krävs.

I samband med lanseringseventet för LiNX, sa Ilona Wiemann, produktutvecklingschef för Eldrivna mobilitetslösningar på Invacare International: ”Det här är helt enkelt en av de mest avancerade produkterna i sitt slag och den utgör en ny referensnivå inom det här marknadssegmentet.”

”LiNX är början på något nytt och speciellt för Invacare och är det mest innovativa styrsystemet som släppts på marknaden på länge. Det är inte bara en dedikerad produkt som vi nu lanserar, utan nästa generations teknik, som kommer att påverka en hel produktserie och som ger kundupplevelse en helt ny innebörd.”

Klicka här för att komma till  LiNX websida

Läs mer om LiNX

De senaste nyheterna