Är din rollator redo för våren?

Chansa inte på att ta en långtur med en rollator som du inte har sett över först. Hittar du lösa eller trasiga delar på din rollator se till att få dem justerade innan du ger dig ut. Kontakta din närmaste hjälpmedelscentral eller butik för att få hjälp.

Om du har en rollator som stått ute hela vintern, eller inte används speciellt mycket under en tid, så gör en extra kontroll innan du kör/går iväg:
  • kontrollera att alla delar är hela, inga sprickor eller bucklor.
  • kontrollera att rollatorn är stabil och att alla skruvar och justeringsdelar är ordentligt fastsatta.
  • kontrollera att körhandtagen sitter fast ordentligt.
  • kontrollera att bromsarna fungerar, både parkeringsbroms och promenadbromsen.
  • inspektera hjulen så att de sitter stabilt och inte blivit skadade samt att däcket inte är utslitet. Passa även på att kontrollera så det inte sitter hår eller skräp som fastnat i hjulen.

Rollatorn behöver rengöras mellan varven, om du använder högtryckstvätten så rikta inte strålen mot hjulens lager, dräneringshål eller etiketter. Rengör med fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel, hjulen kan rengöras med en borste, dock inte en stålborste. Torka rollatorn ordentligt när du tvättat den färdigt.

Behöver du reservdelar eller andra tillbehör så kan du kontakta din hjälpmedelscentral eller en återförsäljare på din ort. Din närmaste återförsäljare finner du här

Missa inte heller de tillfällen där du kan serva din rollator samtidigt som du får dig en kopp kaffe. Se alla våra aktiviteter här.

De senaste nyheterna