";

Vicair Center Relief O2 avlastar rektum perineum och coccyxområdet

Vicair Center Relief O2 är en rullstolsdyna gällande en av de bästa lösningarna för att helt avlasta rektum perineum och coccyxområdet i rullstolen. Genom att helt enkelt ta bort SmartCells från dynans cirkulära fack i mitten kan du helt enkelt avlasta trycket så att ingen kontakt förekommer i rektalområdet. Denna viktiga egenskap gör stor skillnad för personer som löper hög risk för lokaliserade djupa trycksår, ändtarms- eller problem med svanskotan, till exempel efter perinealoperationer. Vicair Center Relief O2 rullstolsdyna gör att människor kan sitta komfortabelt även i de mest smärtsamma situationer.

De 5 olika sektionerna i Center Relief O2-dynans unika design gör den lätt att anpassa efter individuella behov. De två främre sektionerna låter dig justera lårstödet som kan, beroende på klientens förutsättning, ge extra stabilitet i rullstolen.

Med Vicair Center Relief O2 kan man uppnå en hög kombination av att förebygga trycksår och positionering som kan anpassas till individen. Vicairs unika SmartCell-teknologi är mycket användarvänlig med hög funktionalitet . Luftcellerna fungera som en vätska som minimerar friktion och skjuvkrafter.

Nyckelfunktioner:

  • 5 sektioner: möjlighet att anpassa mängden SmartCells i varje sektion för tryckomfördelning eller för att minimera glidning
  • Central sektion: tillåter avlastning av rektalområdet
  • Vicair teknologi: unika luftfyllda SmartCells utvecklade i samarbete med Amsterdams rehabiliteringscenter.
  • Klar för användning: Vicair -  är klara att användas direkt ur kartongen.
  • Helt maskintvättbar: du kan enkelt tvätta Vicair O2 rullstolsdynor i maskin upp till 60°C skontvätt, utan att behöva ta bort SmartCells.
  • Komforten och prestandan hos en sittdyna bör vara en viktig egenskap hos alla rullstolar. När allt kommer omkring tillbringar personer med funktionsnedsättning och försämrade hälsotillstånd en stor del av dagen med att sitta på dem. Sit- och ryggdynor som inte ger lämpligt stöd ökar risken för att utveckla tryckskador och posturala deformationer. Vicairs sittsortiment ger enastående tryckavlastning, komfort och stöd för personer som använder rullstol.
Vicair Smart Cells-teknologi
Vicair Smart Cells-teknologi

Överlägsen tryckomfördelning.

100 % maskintvättbar
100 % maskintvättbar

SmartCells kan lämnas inuti dynan vid tvätt – helt tvättbar i maskin upp till 60°C skontvätt.

Användarvänlig
Användarvänlig

Den välbalanserade fyllnadsgraden säkerställer att Vicair-dynorna är redo att användas. Dynorna kräver knappt något underhåll.

Låg vikt
Låg vikt

En Vicair rullstolsdyna är inte bara extremt bekväm, utan Vicair är också en av de lättaste högpresterande rullstolsdynorna.

Mittplacerad dragkedja
Mittplacerad dragkedja

För enkel justering när brukaren sitter på dynan. Dynan behåller sin form och ger förbättrat vävnadsskydd.

Avlastning
Avlastning

Den Centrala sektionen erbjuder delvis eller fullständig avlastning av sakralområdet genom att ändra mängden SmartCells

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map

Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här

Invacare tar dataskydd på allvar. Vänligen läs vår integritetspolicy för information om hur vi hanterar dina data och vilka rättigheter du har.
Teknisk data och dokumentation