Change your language:

Matrx Elan nackstöd är gjorda i en kompakt, lätt och enkel design. Elan består av flera olika justerbara hållare för de mjuka och bekväma kuddarna som ger optimal positionering och stöd för användarens nacke och huvud. Matrx Elan har flera justerbara gångjärnsfogar och kan kombineras med flera alternativ av kuddar för att stödja nacke och huvud. Välj mellan två olika stödfästen som kan justeras på otaliga sätt för att placera stödet exakt där det behövs: Elan multi-justerbar stödstång eller Multiaxis stödstång. Matrx Elan låter dig justera Elan multi-justerbara stödfäste på upp till 6 olika punkter med ett enda verktyg - varav 2 kulleder. Detta för att säkerställa att nackstödet eller nackstödsdynan stöder exakt där det behövs.

Wheelchair headrest Elan Matrx
Apoio de cabeça Elan
Apoio de cabeça Elan
4 point Elan
Wheelchair headrest Elan Matrx
Apoio de cabeça Elan
Apoio de cabeça Elan
4 point Elan
Wheelchair headrest Elan Matrx
Apoio de cabeça Elan
Apoio de cabeça Elan
4 point Elan

Multiaxis stödfäste kan justeras i vinkel, höjd och djup. Fler alternativ för mjuka och stödjande huvud- och nackkuddar. När stödstången har valts kan du välja mellan 6 olika mönster av extremt mjuka, tryckavlastande och bekväma kuddar. Kuddarna kan formas individuellt utan användning av verktyg. Nack- och huvudstöd är klädda med ett mjukt, bekvämt och avtagbart överdrag som naturligtvis kan tvättas.

För montering på stödfästet är det möjligt att välja mellan 6 olika kuddar:

  • Standard nackstöd - mycket mjukt och smidigt. Välj mellan två storlekar
  • Nackstöd på baksidan - något krökt efter nacken och nedre delen av huvudet. Också mycket mjukt och smidigt. Välj mellan två storlekar.
  • 4-punkts nackstöd - ger extra och mjukt stöd både ovanför och under själva huvudet när en speciell placering av huvudet krävs. Också mycket mjukt och smidigt. Välj mellan två storlekar.

Matrx Elan huvudstöd och nackstöd passar i fästena på alla modeller av Matrx ryggsystem. Med en speciell adapter kan Elan hals- och nackstöd också monteras på Invacare komfortrullstolar som Rea Azalea och Rea Dahlia - på elektriskrullstolar och på medelaktiva rullstolar. På det här sättet hjälper Elan nackstöd och huvudstöd till att säkerställa en god ergonomisk och korrekt stödjande sittställning i Invacare rullstolar. 

Matrx Elan nackstöd och nackstöd samt Matrx ryggsystem används ofta tillsammans med en positionerings- eller tryckavlastande rullstolsdyna - se till exempel skumkuddar och luftkuddar som Matrx Libra eller Vicair tryckavlastande sittdynor som Vicair Adjuster O2, Vicair Positioner, Vicair Vector O2 eller Vicair Active. Ytterligare hjälpmedel för funktionsnedsatta och äldre användare så som stödjande och positionerande Vicair-ryggar, tryckavlastande madrasser, Soft Tilt och Invacare-rullstolar som Rea Spirea4NG och Rea Focus finns i utbudet från Invacare.

Justerbar aluminiumplatta
Justerbar aluminiumplatta

Den inre aluminiumplattan i huvud- / nackstöd kan formas och böjas för att ge ett stabilt och exakt stöd. Det mjuka formade skummet täcker kanterna på aluminiumplattan.

Mjukt gjutet skum
Mjukt gjutet skum

Det mjuka formade skummet ger optimalt stöd, komfort och tryckavlastning för användarens nacke och huvud, samt utrymme för de känsliga delarna runt öronen.

Möjlighet till justeringar utan verktyg
Möjlighet till justeringar utan verktyg

Fingerskruvar kan användas om positionen behöver ändras ofta. Som standard levereras stöden med fasta insexskruvar.

Kraftfull men enkel design
Kraftfull men enkel design

Elan nackstödsfästen är enkla och dominerar inte rullstolens baksida eller själva stödet

Gångjärn med flera leder
Gångjärn med flera leder

De innovativa gångjärnsfogarna med flera skivor är extremt starka och håller inställt läge.

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map

Fyll i fälten nedan för att enklast hitta din närmaste återförsäljare.

Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här:https://www.invacare.se/sv/privacy-policy

Teknisk data och dokumentation

Broschyr (1)
Teknisk data
Teknisk data

Kommentar

Krocktestad, se övrigt för dokumentation.

Se artikellistan under övrigt.

Bruksanvisning (1)
Bruksanvisning (1 arkiv)
Test & Certifikat (1)
Test & Certifikat (1 arkiv)