Manuell rullstol Invacare Rea Azalea assist sits tilt sitstilt vinkelställbar ryggvinkling komfortrullstol komfort rullstol passiv rullstol

Söker du tillbehör eller reservdelar till en rullstol, titta i den blå listen överst på hemsidan så hittar du reservdelar & tillbehör


Invacare Rea komfortrullstolar erbjuder individuella lösningar och ett komfortabelt sittande, med ett stort urval av modeller, tillbehör och kompatibilitet inom rullstolsfamiljen. Se YouTube för instruktionsfilmer. 


Rea Azalea är originalmodellen av denna komfortrullstol och har i sitt sortiment en rad nischade varianter. Varje modell är en del av Azalea-familjen, och med några små skillnader, kan de erbjuda användaren den perfekta individuella lösningen för varje enskilt behov. Alla rullstolar kan enkelt justeras och är utrustade med Dual Stability System (DSS) och har en lång och väl beprövad erfarenhet av säkerhet och kvalitet.

Brukare av komfortrullstolar är helt beroende av sina rullstolar och behöver mycket assistans av vårdare i det dagliga livet. För att möta dessa behov är Invacare Rea komfortrullstolar utrustade med Dual Stability System, känt som ”DSS”, vilket erbjuder två viktiga funktioner: Kroppslängdskompensation och Viktförskjutning.

Kroppslängdskompensation gör det möjligt för brukaren att ändra vinkeln på ryggstöd och benstöd, med minsta möjliga skjuvning. Det avgörande vid positionsändring är att nack- och huvudstöd samt bålstöd stannar i rätt position. Ytterligare en fördel är att kläderna på överkroppen hålls på plats, vilket minimerar risken för veck som är obekväma och svåra att nå.

Viktförskjutning säkerställer att rullstolen är stabil även när sittvinkeln ändras. Det positiva med detta system är att när sitsen tiltas, rör den sig neråt och framåt, vilket gör att stabiliteten bibehålls trots den bakåtlutade positionen; sitsen glider helt enkelt in i chassit.

MINIMERA RISKEN FÖR TRYCKSÅR

En rullstol som erbjuder utmärkt komfort och flera justeringsmöjligheter!

Rea Azalea är en manuell komfortrullstol och det naturliga valet för den mer aktiva brukaren likväl som för den passiva. Det komfortabla sitssystemet gör det möjligt för brukaren att vid behov förändra sitt sittande med bibehållen komfort. Detta i kombination med goda köregenskaper gör att Rea Azalea är det perfekta valet.

Rea Azalea är en rullstol man kan framföra själv med drivhjul i storlek 22” eller 24”, som alternativ finns Rea Azalea Assist en transportrullstol med drivhjul i storlek 16”. Tilt och ryggstödsvinkling gör livet mer komfortabelt med Rea Azalea och Rea Azalea Assist har 21° respektive 26° sitstilt och 30° ryggvinkling.

Både tilt och ryggvinkling kan enkelt justeras manuellt eller elektriskt av vårdaren, och den med el-funktion kan brukaren själv justera. Rea Azalea Assist har en utökad sitstilt som gör det möjligt att uppnå en bättre positionering och tryckavlastning, vilket innebär maximal komfort och vila. På alla Azalea komfortrullstolar har leden till ryggstödets infästning placerats så att ryggstödet ska följa brukarens naturliga rörelse när ryggvinkeln justeras. Det kallas att ha höga ledpunkter, som gör att brukaren får en naturlig rörelse när ryggvinklingen justeras.

Ett sittande med många inställningar
Ett sittande med många inställningar

Sittsystemet på Azalea gör att man enkelt kan anpassa sittandet för många olika användare, det gör en Azalea till det perfekta valet av komfortrullstol för många.

Sitstilt och ryggvinkling för bästa sittkomfort
Sitstilt och ryggvinkling för bästa sittkomfort

Rea Azalea och Rea Azalea Assist har alltid 25° tilt och 30° ryggvinkling.

Ett tryggt och säkert sittande med tungdpunktsförskjutning
Ett tryggt och säkert sittande med tungdpunktsförskjutning

Den inbyggda tyngpunktsförskjutningen (DSS) gör att rullstolen alltid är stabil oavsett vinkeln på tilten

En anpassningsbar komfortrullstol
En anpassningsbar komfortrullstol

Ett stort utbud av tillbehör gör att Rea Azalea kan anpassas att passa alla användare med olika behov.

Individuellt och precist stöd med ställbara Flex 3 ryggstöd
Individuellt och precist stöd med ställbara Flex 3 ryggstöd

Flex 3 ryggstödet kan justeras i höjd och bredd. Ryggstödet kan även roteras för att ge mera stöd för axlarna eller ökat utrymme för baken.