Vicair-madrass

Vicair-madrass

Komfort och support var som helst

Oavsett om användare tillbringar längre tid i sängen eller inte, är madrasser av hög kvalitet som de ligger på av avgörande betydelse för att upprätthålla en komfortabel och säker position. Valet av madrass kan, speciellt för användare med nedsatt rörlighet, ge lättnad för smärta i samband med dålig positionering samt minimera risken för att utveckla trycksår. Ovanpå allt fungerar produkterna som visas här utan behov av elektrisk ström.

Närmaste säljkontor

Närmaste säljkontor

Search for your nearest Invacare Retailer by completting the fields below.

Dealer map
Kontakta oss

Vi vill gärna hjälpa dig! Om du vill komma i kontakt med Invacare, vänligen fyll i formuläret nedan. Observera att de personuppgifter du lämnar inte kommer att användas eller lagras om du inte vill hålla kontakten! Du kan anmäla dig genom att markera kryssrutan för att få nyheter och information från Invacare. Du kan när som helst avregistrera dig. Du kan också läsa mer om Invacares sekretesspolicy. Du kan göra detta genom att klicka här:https://www.invacare.se/sv/privacy-policy

Vicair-madrasser med den banbrytande SmartCell- teknologin

En av de stora fördelarna med dessa madrasser är att de inte behöver el för att kunna fungera. Istället tar den innovativa SmartCell-teknologin kontinuerligt hand om användarens komfort och support utan att man behöva oroa sig för att hitta ett eluttag.

Detta, förutom madrassens anpassningsbarhet och låga vikt, gör dessa produkter till en utmärkt lösning för en mängd olika tillfällen, särskilt för situationer där enkel förvaring eller transport är väsentligt.

Hur fungerar den unika SmartCell-teknologin? 

Madrassen är fylld med hundratals pyramidformade luftfyllda celler, som i sin tur placeras i ett trettiotals olika sektioner. Antalet celler i varje sektion kan justeras för att ge en skräddarsydd anpassning för patienten. Detta system erbjuder utmärkt positionering, komfort och tryckfördelning i dessa madrasser. SmartCells är belagda med tyg som minimerar friktionen när de berör varandra, vilket möjliggör en bra anpassning till användarens kropp. De kan också lätt bytas ut i det osannolika fallet att en cell skadas.

Denna banbrytande teknologin stöttar användarnas position, vilket minimerar skjuvning en av de viktigaste bidragande faktorerna för att utveckla trycksår. Den dynamiska ytan via SmartCell-teknologin ger madrassen möjlighet att täcka ett antal användares behov, till exempel vid kroppsasymmetri och andra tillstånd. 

När det gäller trycksår är dessa modeller lämpliga för användare på mycket hög risk att utveckla sår. Madrasserna minskar skjuvning och friktion även när patienter sitter i upprätt läge, vilket gör dessa produkter lämpliga för en rad olika förhållanden.

Naturligtvis ger dessa madrasser utmärkt komfort tack vare sin smarta konstruktion. Förutom SmartCell-teknologin ger ett fast skumunderlag extra support för användarens komfort och stöd. Skummet minimerar hängmatteeffekt, vilket möjliggör en optimal stödyta.

De stora fördelarna med dessa produkter är att det finns också för tyngre användare tack vare ett tunga brukare alternativ, som har en maximal brukarvikt på upp till 500 kg.