Change your language:

Invacares Heel Pro Evolution hälavlastare är ett hjälpmedel som ger 100% tryckavlastning för personer med hög risk att utveckla trycksår ​​på hälen. Förutom att förhindra trycksår ​​kan Heel Pro Evolution också användas som ett komplement vid behandling av trycksår ​​på hälen och / eller fotleden. Heel Pro Evolution lyfter hälen fri från underlaget. Med Heel Pro Evolution hälavlastning erbjuds utmärkt komfort och effektiv tryckavlastning på hälarna. Med den hyllade Vicair Technology med luftfyllda Smartcells lyfts hälen fri från underlaget, vilket tar bort trycket på hälen.

2 stora luftceller längs vaden lyfter upp hälen och ser till att hälen är 100% fri från ytan. Två mindre luftceller är placerade längs foten och fungerar som en lättnad för både fotleden och hälen när användaren ligger i sidoposition.

Hälavlastare Maxxcare transparent
Hälavlastare Maxxcare transparent
Hälavlastare Maxxcare transparent

Heel Pro Evolution kan användas med fördel dygnet runt

Heel Pro Evolution är utformad så att den kan användas dygnet runt, ligga, sitta och gå, till exempel från en säng till rullstol eller toalett. Hälavastaren känns bekväm och inte för varm och den bibehålls där den placeras, oavsett om brukaren ligger i sängen, på ryggen eller i sidoläge eller till exempel sitter i rullstol. Heel Pro Evolution hälavlastare är utrustad med ett halkskyddande material mitt på foten, vilket innebär att användare kan röra sig utan risk för att halka.

Heel Pro Evolution fördelar:

  • Kan tvättas i maskin utan att ta bort luftcellerna och torkas vid låg temperatur
  • Finns i 3 storlekar
  • Kan användas både liggande och sittande
  • Baserat på Vicair Technology med luftceller som ger optimal komfort och stabil positionering
  • Minskar risken för tryckskador på grund av skjuvning med slätt yttre material som minimerar friktionen mellan patienten och underlaget.

Invacare erbjuder många olika tryckavlastande hjälpmedel för äldre och funktionsnedsatta användare. I avsnittet Madrasser hittar du information om vårt breda utbud av tryckavlastande madrasser, inklusive bl.a. SoftCloud dynamiska madrasser och statiska luftmadrasser från Vicair för att förhindra liggsår i olika trycksårsteg. Om du behöver information om hjälpmedel för att uppnå rätt sittställning och positionering i rullstol kan du se Invacares stora urval av tryckavlastande sittdynor i avsnittet sittdynor, t.ex. Vicair rullstolsdynor och Matrx Flo-tech skumdynor. I vårt Ryggstöds-sortiment finns information om de tryckavlastande och ergonomiska ryggsystemen Vicair och Matrx, och slutligen i avsnittet Positionering kan du hitta information om Matrx Elan nackstöd som vanligtvis används för rullstolsanvändare i komfortrullstolar.