Hjälpmedelsdagen 2023 - Inspirationstalare nr 3

Nyheter

Hjälpmedelsdagen 2023 - Inspirationstalare nr 3

Här kan du läsa mer om David Olsson, en av årets inspirationsföreläsare på Hjälpmedelsdagen den 22/9. Missa inte att anmäla dig redan nu, kostnadsfritt så klart.
David Olsson Invacare Hjälpmedelsdagen

"Från motgång till medgång", med David Olsson mångfaldig guldmedaljör i internationell parabordtennis, endast 22 år gammal. 

Mer om David Olsson,
David föddes med AMC, en funktionsnedsättning som krävt många och långa behandlingar speciellt i mycket ung ålder.
Men som lillebror så var det bara att hänga med de andra syskonen, ingen särbehandling. En kille som i ung ålder präglats av problematik och jobbiga perioder, och som tillsammans med familjen lärt sig hantera dessa problem och hitta genvägar till möjligheterna. Davids utmaningar har format honom till den han är idag och har dessutom tagit honom till den internationella parabordtennisen.

Numer är David Olsson en Parabordtennisspelare i världsklass för Eslövs AI BTK, som på vardagarna arbetar inom FIFH Malmö som idrottskonsulent med siktet att främst aktivera barn och ungdomar, med olika former av funktionsnedsättning, till fysisk aktivitet.

Inspireras av David Olsson, parabordtennisspelare med ett flertal SM guldmedaljer, två internationella titlar, ett EM spel samt kvalificerad till VM i Granada 2022 där han knep den 12:e och sista platsen. Endast 22 år gammal.

Läs mer och anmäl dig, kostnadsfritt, idag

Davids utmaningar har format honom till den han är idag och har dessutom tagit honom till den internationella parabordtennisen.