-Är man inte snabb på planen, får man spela smart!

Nyheter

-Är man inte snabb på planen, får man spela smart!

"Idag har jag rullat Coronamilen. Efter 8,3km släppte signalen till gpsen så jag körde två extra rundor och slutade på 10,2km istället för 10.0km. Nöjd, skönt väder ute. Man blir i sin egna lilla värld, stärkt både mentalt och fysiskt. Och bästa av allt mina emotion hjul höll hela sträckan. Inga stopp utan bara framåt." // Jennie Tiger Antonsson
Foto av Jennie Tiger

Jennie är en aktiv person som bla spelar i NoLimits IK/Parahandboll i Göteborg. Hon har en stark vänster arm, en väldigt nedsatt höger arm och ingen handkraft i varken vänster och höger hand. Hon utmanar gärna sig själv och denna gång blev det i form av Corona-milen som pågår mellan den 2 och 10 maj, som anordnats av Radiohjälpen för insamling under pandemin.

"Jag har suttit i stol sen nov 2014. Jag fick svininfluensan 2012 och man tror att den utlöste reumatismen sedan dess har jag blivit sämre i armar händer och ben. Kunde gå med rullator februari 2014 korta sträckor. Men sedan 2014 november är det rullstol som gäller. Idag rullar jag och är tacksam över att tekniken går framåt. Jag kan inte rulla en vanlig stol utan drivhjälp. Och ingen ska putta mig, jag kan själv. Självständighet och frihet är viktiga pusselbitar."

Från start har Jennie använt den tidigare modellen av Emotion, M15, och har nu M25.
"Dessa hjulen jag har idag, M25, är smidigare, och jag uppskattar finessen av att kunna ha ett par sekunder i backar, då stolen står stilla lite och så man kan hämta ny kraft. Spelar till vardags parahandboll i Göteborg och vi är väldigt framgångsrika. Mitt motto är ”Är man inte snabb på planen, får man vara smart”.

Emotion M25 är ett drivagregat som placeras i drivhjulet, ger både fart i uppförsbacke och uppbromsning i nedförsbacke för dig som behöver.
Här kan du läsa mer om Emotion från Alber.

"Jag är stolt över min prestation och jag tycker det är viktigt att vara en inspiration för andra som också är i behov av drivhjälpmedel men vill bibehålla sin självständighet. Nackdelen är hjulen då de är tunga men fördelen är att man kommer längre och får både bromshjälp nedförs och lite extra kräm uppförs. Så jag skulle säga att fördelarna uppväger tyngden."

"Är man inte snabb på plan, får man vara smart".// Jennie Parahandboll

Det är Jennies motto när det gäller sin idrott, här ser ni henne i en Top End Pro-stol som är en all around-sportstol för dig som vill delta i mer fartfyllda aktiviteter där det inte bara rullar på, framåt eller bakåt.

Här kan du läsa mer om sportrullstolar från Top End här hittar du även cyklar.

Stort tack till dig Jennie Tiger Antonsson som delar med dig av din upplevelse av en produkt från Invacare. Vi uppskattar att se hur de används i vardagen hos våra användare.
Stort lycka till i idrotten framöver Jennie!

//Invacare