Change your language:
The Invacare Ocean Ergo Shower Chair, patient and carer in the bathroom
Invacare Ocean Ergo duschstol

AQUATEC OCEAN ERGO
Aquatec Ocean Ergo är en vidareutveckling av den välrenommerade dusch- och toalettstol Aquatec Ocean2. Vidareutvecklingen är baserat på resultatet av intervjuer och återkoppling från kunder och användare. Framförallt har utvecklingen med det nya sittsystemet varit en viktig del i framtidens hygienstol. Ocean Ergo-familjen består av sex nya flexibla duschstolar, utformade för att öka användarens oberoende, säkerhet och komfort.

Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien
Designen är baserad på användarnas erfarenheter för att öka självständigheten, säkerheten och flexibiliteten.
Personlig hygien är något som är högst privat och en viktig del av en persons liv och välbefinnande. Aquatec Ocean Ergo-familjens dusch- och toastolar har utformats med användarkomfort, självständighet och värdighet i åtanke. Grunddesignen kommer från den väletablerade Aquatec Ocean-serien, som funnits på marknaden i många år. Ocean Ergo-familjen har en rad nya funktioner som har utformats för att underlätta rutiner för den personliga hygienen, för såväl användare som vårdare. Säkerhet, självständighet och värdighet Vi har tagit fram en ny konturformad sittyta för att uppmuntra till en mer upprätt, stabil sittställning, vilket främjar användarens självständighet och den övergripande komforten. Ökad stabilitet på ramens främre del möjliggör kompaktare mått och erbjuder även ökad säkerhet och trygghet när brukaren sitter i stolen. Dessutom gör den optimerade hjulbasen det ännu lättare för en vårdgivare att manövrera stolen i trånga utrymmen, samtidigt som passformen över toaletter blir bättre, för självständiga toalettbesök Modulär och flexibel design Ocean Ergo-familjens modulära konstruktion innebär att stolarna kan anpassas för att passa många olika användarbehov med endast några enkla justeringar, eller genom några av våra lättmonterade tillbehör
Exempel på ANDRA funktioner:
Stabil ram i rostfritt stål
Maskintvättbart ryggstöd med justerbara snabbspännen
Enkel demontering för transport och förvaring
INNOVATIVA NYA FUNKTIONER
1. Innovativ ergonomisk sits Designen utgår från användarens behov och hjälper till att få en upprätt sittställning för ökad stabilitet och komfort.
2. Fler anpassningsmöjligheter Med ytterligare höjdjusteringsmöjligheter för både fotstöd och armstöd.
3. Utomordentligt stabil Med tippstödet fram ges möjlighet till förbättrad stabilitet för ökad säkerhet och trygghet, när behov finns.
4. Stabil och lätthanterlig Den optimerade hjulbasen gör det enkelt att manövrera duschstolen i trånga utrymmen.
NYHET Konturformad, ergonomisk sits
Utvecklad och baserad på de avtryck och tryckpunkter som människor lämnar efter sig när de sitter.
Sitsen har en lutning på 5° som lyfter knäna till en naturlig hukande position för toalettbesök Överföringsstöd på sitsen som gör att användaren enkelt kan positionera sig
Mycket konfigurerbar
Kan fås med ett brett sortiment av positionerings-, säkerhets-, toalettbesöks- och sitstillbehör som kan användas för att stödja en rad olika behov. Se hela sortimentet av tillbehör online på www.invacare.se i vår tillbehörsbrsochyr.
Modeller som är justerbara i tilt och sitsvinkel
Ocean Ergo VIP och Ocean Ergo Dual VIP Båda har en sitstilt på -5° till 40° med en smart mekanism för förflyttning av tyngdpunkten som ger optimal stabilitet med kompakta mått. Ocean Dual VIP ger även möjlighet att anpassa ryggstödets vinkel mellan 5° och 35°.
Ocean Ergo-familjen Den flexibla serien med dusch- och toalettstolar erbjuder lösningar för den personliga hygienen för ett brett spektrum av fysiska förhållanden, från en vanlig upprätt duschstol till modeller med möjlighet att tilta och vinkla ryggstödet.
Ocean 24” Ergo XL
En självmanövrerad XL-modell med 24” drivhjul för en maxvikt på 180 kg
Ocean Ergo XL
XL-modell, för en maxvikt på 180 kg
Ocean VIP Ergo
För personer med extra behov av positionering. Max vikt 150 kg.
Ocean Ergo
Standardmodellen för dusch och toalett. Maxvikt 150 kg.
Ocean Dual VIP Ergo
För personer med komplexa sitt- och positioneringsbehov. Max vikt 150 kg.
Ocean 24” Ergo
Självmanövrerad modell med 24” drivhjul. Maxvikt 150 kg