Aquatec Ocean VIP Ergo, Ocean Dual VIP Ergo Dusch- och toastol på hjul

Duschstolen Aquatec  Ocean VIP Ergo För personer med extra behov av positionering med en max brukarvikt på 150 kg. Vidareutvecklingen är baserat på resultatet av intervjuer och återkoppling från kunder och användare. Framförallt har utvecklingen med det nya sittsystemet varit en viktig del i framtidens hygienstol.

Ocean Ergo-familjen består av sex nya flexibla duschstolar, utformade för att öka användarens oberoende, säkerhet och komfort. t. Hitta våra tips & trix här på YouTube

Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol
Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol
Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol
Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol
Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol
Aquatec Ocean Ergo duschstol på hjul toastol på hjul hygienstol på hjul fällbar toastol

Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien

Designen är baserad på användarnas erfarenheter för att öka självständigheten, säkerheten och flexibiliteten. Personlig hygien är något som är högst privat och en viktig del av en persons liv och välbefinnande. Aquatec Ocean Ergo-familjens dusch- och toastolar har utformats med användarkomfort, självständighet och värdighet i åtanke. Grunddesignen kommer från den väletablerade Aquatec Ocean-serien, som funnits på marknaden i många år. Ocean Ergo-familjen har en rad nya funktioner som har utformats för att underlätta rutiner för den personliga hygienen, för såväl användare som vårdare. Säkerhet, självständighet och värdighet Vi har tagit fram en ny konturformad sittyta för att uppmuntra till en mer upprätt, stabil sittställning, vilket främjar användarens självständighet och den övergripande komforten. Ökad stabilitet på ramens främre del möjliggör kompaktare mått och erbjuder även ökad säkerhet och trygghet när brukaren sitter i stolen. Dessutom gör den optimerade hjulbasen det ännu lättare för en vårdgivare att manövrera stolen i trånga utrymmen, samtidigt som passformen över toaletter blir bättre, för självständiga toalettbesök

Modulär och flexibel design Ocean Ergo-familjens modulära konstruktion innebär att stolarna kan anpassas för att passa många olika användarbehov med endast några enkla justeringar, eller genom några av våra lättmonterade tillbehör

Exempel på funktioner:

 • Stabil ram i rostfritt stål
 • Maskintvättbart ryggstöd med justerbara snabbspännen
 • Enkel demontering för transport och förvaring

Innovativa funktioner:

 1. Innovativ ergonomisk sits Designen utgår från användarens behov och hjälper till att få en upprätt sittställning för ökad stabilitet och komfort.
 2. Fler anpassningsmöjligheter Med ytterligare höjdjusteringsmöjligheter för både fotstöd och armstöd.
 3. Utomordentligt stabil Med tippstödet fram ges möjlighet till förbättrad stabilitet för ökad säkerhet och trygghet, när behov finns.
 4. Stabil och lätthanterlig Den optimerade hjulbasen gör det enkelt att manövrera duschstolen i trånga utrymmen.

Konturformad, ergonomisk sits

 • Utvecklad och baserad på de avtryck och tryckpunkter som människor lämnar efter sig när de sitter. Sitsen har en lutning på 5° som lyfter knäna till en naturlig hukande position för toalettbesök
 • Överföringsstöd på sitsen som gör att användaren enkelt kan positionera sig
 • Mycket konfigurerbar Kan fås med ett brett sortiment av positionerings-, säkerhets-, toalettbesöks- och sitstillbehör som kan användas för att stödja en rad olika behov. Se hela sortimentet av tillbehör online på www.invacare.se i vår tillbehörsbrsochyr.
 • Modeller som är justerbara i tilt och sitsvinkel Ocean Ergo VIP och Ocean Ergo Dual VIP Båda har en sitstilt på -5° till 40° med en smart mekanism för förflyttning av tyngdpunkten som ger optimal stabilitet med kompakta mått. Ocean Dual VIP ger även möjlighet att anpassa ryggstödets vinkel mellan 5° och 35°.

Ocean Ergo-familjen Den flexibla serien med dusch- och toalettstolar erbjuder lösningar för den personliga hygienen för ett brett spektrum av fysiska förhållanden, från en vanlig upprätt duschstol till modeller med möjlighet att tilta och vinkla ryggstödet.

Ocean 24” Ergo XL En självmanövrerad XL-modell med 24” drivhjul för en maxvikt på 180 kg

Ocean Ergo XL XL-modell, för en maxvikt på 180 kg

Ocean Ergo Standardmodellen för dusch och toalett. Maxvikt 150 kg.

Ocean Dual VIP Ergo För personer med komplexa sitt- och positioneringsbehov. Max vikt 150 kg.

Ocean 24” Ergo Självmanövrerad modell med 24” drivhjul. Maxvikt 150 kg