Move For Mobility - global insamling maj 2024

Nyheter

Move For Mobility - global insamling maj 2024

Invacare deltar i den första globala insamlingen "Move for Mobility"  under maj månad, 2024.
Move For Mobility Sweden Invacare

Vårt globala insamlingsinitiativ kommer att tillhandahålla rullstolar till personer i länder med undermåliga resurser över hela världen.

Vi är glada över att kunna tillkännage lanseringen av Move for Mobility, ett globalt insamlingsinitiativ med vår partner, Free Wheelchair Mission. Vår Invacare-insamling kommer att äga rum i maj i tjugo deltagande länder.
Under maj månads Move for Mobility-initiativ kommer hundratals Invacare-anställda runt om i världen att delta i en kollektiv insats för att stödja Free Wheelchair Missions arbete med att tillhandahålla livsavgörande rullstolar till människor som bor i avlägsna samhällen utan tillgång till mobilitetsutrustning. Våra anställda kommer att delta genom att vara aktiva genom att gå, rulla, springa eller anta en fysisk teamutmaning, allt för att öka medvetenheten och pengarna till denna stora sak.

I över fem år har vi delat med oss ​​av vår tekniska kompetens och expertis för att hjälpa till med forskning, design och produktion av kostnadseffektiva rullstolar för Free Wheelchair Mission. Tillsammans under 2024 fördjupar vi vårt partnerskap genom att hjälpa till att samla in pengar till ännu fler rullstolar.

Med uppskattningsvis 80 miljoner människor i världen i behov av en rullstol, syftar Move for Mobility till att göra ett verkligt genomslag genom att samla in pengar för att tillhandahålla rullstolar till många människor utan tillgång till utrustning eller ens hälsovård.
"Genom att kombinera våra gemensamma resurser och expertis, med vår globala partner Free Wheelchair Mission, strävar vi efter att öka medvetenheten och hjälpa till att förändra liv runt om i världen. Vi ser fram emot att delta. Jag är personligen väldigt stolt över att hundratals av våra anställda har anmält sig för att bli aktiva och stödja denna sak”, säger Geoff Purtill, Invacares vd och koncernchef.

För varje insamlad $96 kommer en rullstol att doneras, vilket gör det möjligt för människor i avlägsna samhällen att leva mer självständiga och tillfredsställande liv.
Nuka Solomon, VD för Free Wheelchair Mission kommenterade också, "Vi är tacksamma och stolta över det starka partnerskap vi har utvecklat med Invacare under de senaste åren och är glada över att se deras team flytta i maj för att hjälpa oss samla in pengar och medvetenhet om att tillhandahålla rullstolar till dem som väntar på dem. Tillsammans är vi glada över att arbeta mot ett långsiktigt mål att få rullstolar till samhällen utan tillgång till mobilitetslösningar.”

För mer information och för att göra en donation direkt till Free Wheelchair Mission till stöd för Invacare Move for Mobility, besök www.invacaremoves.org.