Hitta drivet med Invacare på en plats nära dig

Events

Göteborg, Stockholm, Sundsvall, Sverige

Hitta drivet med Invacare på en plats nära dig

Träffa Invacare i en stad nära dig, lyssna till två intressanta talare, däribland vår ambassadör Yasmin Nilson. Lär dig mer om fördelarna med drivaggregat för att minska förslitningar och onödig belastning på axlar och armar.
training_kliniska-aspekter-drivhjul

Hitta drivet med Invacare på en plats nära dig

Under våren kommer Invacare att besöka Göteborg och Sundsvall där vi anordnar en eftermiddag tillsammans med er. Vi kommer även till Stockholm/Kista (Hjultorget) men i ett något annorlunda format. Ni får bla lyssna till Yasmin Nilson (journalist, poddare och programledare) Ambassadör för Invacare och hennes erfarenheter av livet i rullstol, dessutom en föreläsning om möjligheterna att främja fysisk aktivitet och förebygga psykisk ohälsa genom att fler rullstolsanvändare får tillgång till drivaggregat. I samband med detta erbjuder vi en prova-på-utställning med fokus på Alber-produkter, drivaggregat du kopplar till valfri manuell rullstol.

Kom och lär dig om det senaste på marknaden, testkör våra produkter inom området för drivaggregat och rullstolar.

Målgrupp är främst du som arbetar som hjälpmedelstekniker, konsulent eller förskrivare av drivaggregat eller manuella rullstolar, men även övriga professioner som har ett intresse.

OBS, begränsat antal platser. OBS sista anmälningsdag nedan.

Agenda:

12.30 Yasmin Nilson, föreläsning: När livet störtdök

Stina Dahlbeck / Martin Tornberg, föreläsning: Förebygga ohälsa och främja fysisk aktivitet med hjälp av drivaggregat

Paus / prova-på-utställning

Intervju med Yasmin Nilson / frågestund med en långvarig användare av drivaggregat i vardagen

- 16.00 Prova-på-utställning / avslutning

Välj en plats nära dig:

22/4 HMC Sverige, Göteborg

15-16/5 Hjultorget, Stockholm/Kista (Öppen frågestund med Yasmin Nilson samt Prova-på-utställning)

28/5 Sundsvall (plats meddelas närmare)

Eventet är kostnadsfritt men din anmälan räknas som bindande och då det är ett begränsat antal platser ber vi er respektera avbokningstiden.

Senaste dag för bokning (avbokning) Göteborg: 20/3

Senaste dag för bokning (avbokning) Stockholm & Sundsvall: 22/4

Yasmin Nilson

Yasmin Nilsson, när livet störtdök

Hösten 1999 skulle Yasmin börja på dansgymnasium, men på sommaren bröt hon nacken i en dykolycka och blev förlamad från bröstet och ned. ”När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet”

Stina Dahlbeck / Martin Torberg: Förebygga ohälsa och främja fysisk aktivitet med hjälp av drivaggregat

Idag sitter 150 000 människor i rullstol mer eller mindre i sitt dagliga liv. Studier visar att 50% av dessa har ont i nacke och axlar. Psykisk och fysisk ohälsa är vanligt förekommande bland den generella populationen vilket även speglar rullstolsanvändare. Fysisk aktivitet är en av de saker som på senare år visat sig öka välbefinnandet signifikant. Vi kan alla genom enkla medel i vardagen bli mer fysiskt aktiva, minska belastningen på axlar/nacke samt öka de sociala kontakterna även som rullstolsanvändare.