Yasmin Nilson

journalist, poddare och programledare

Yasmin Nilson Ambassadör Invacare

journalist, poddare och programledare

Yasmin har arbetat med podcasts i tio år, både som producent och programledare. Åren 2014 – 2017 drev hon och Max Arehn podden Timglaset som tilldelades STIL-priset Hjärter-Ess

Idag driver Yasmin Soluret Podcast och programleder Tidningskvarterens podcast Omtänkt. 

Sommaren 2023 var Yasmin en av fyra utvalda sommarvikarier i podden Värvet – en av Sveriges största intervjupoddar. Avsnittet finns här!

Yasmin vill genom sitt arbete belysa och öka kunskapen kring inkludering, jämlikhet, funktionalitetsperspektiv och mångfald. 

Utdrag ur juryns motivering för STIL-priset: 
”Årets pristagare ger möjlighet till fördjupade erfarenheter och historier som annars inte uppmärksammas i media, eller bara flimrar förbi som korta artiklar. Genom att ge röst till de som själva berörs och ge dem tiden att själva få berätta sin historia, synliggör årets pristagare erfarenheter som tidigare varit osynliggjorda.”

Självbiografi
År 2012 utkom Yasmin med sin självbiografi Yasmin – När livet störtdök. Hösten 1999 skulle Yasmin börja på dansgymnasium, men på sommaren bröt hon nacken i en dykolycka och blev förlamad från bröstet och ned. ”När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet”

Besök gärna Yasmin här.