Yasmin Nilson

föreläsare och författare

Foto av Yasmin Nilson

föreläsare och författare

Yasmin Nilson arbetar som föreläsare och frilansjournalist. Hon debuterade med sin självbiografi ”Yasmin – När livet störtdök” 2012, som en bred läsarkrets tog till sig och sålde slut på första upplagan efter sex månader. I sin blogg skriver Yasmin om livet och betraktelser kring hur det är att leva med ryggmärgsskada i vårt samhälle.

Hösten 1999 skulle Yasmin börja på dansgymnasium, men på sommaren bröt hon nacken i en dykolycka och blev förlamad från bröstet och ned. ”När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Till en början blir det en fråga om att bara överleva. Sedan kommer det svåra. Att återta livet”

Yasmin Nilsons föreläsning ”Min resa” är en ärlig, rättfram och tydlig beskrivning av alla de utmaningar och motgångar Yasmins fysiska tillkortakommanden skapar. Samhällets oförståelse, som bland annat yttrar sig i bristande tillgänglighet, spiller hela tiden över till själen.
Läs mer om Yasmin Nilson på hennes blogg och hur du anlitar henne som inspirationsföreläsare här: www.textyasmin.se

Yasmin och kollegan Max Ahren har också en populär podcast: http://www.timglasetpod.se/

Här kan man beställa hennes självbiografi: http://bookstore.instantbook.se/bok.php?artnr=240 (Även de stora ebokhandlarna Adlibris, Bokus och Bokia säljer boken)