Invacare Blogg

Inspiration, idéer och annat intressant


innehåll för personer med nedsatt rörlighet

Högteknologiska underverk: Hemligheten till lättviktsrullstolar

Dela detta innehåll:

Sedan slutet av 1900-talet och början av 2000-talet har vi fått många nya tekniska innovationer. Mycket av den nya tekniken kommer långsamt till vårt användande och för det mesta berikar det vår vardag. Nya material kallas i ibland ”space-age” material!

Vad är space-age-material?

Det är ofta metallegeringar gjorda av metaller så som aluminium och titan, men kan också vara andra kompositmaterial, framför allt olika kolfiberkompositer – som främst har utvecklats för användning inom flyg- eller rymdindustrin, eller har kommit att bli framträdande genom sin användning för sådana ändamål.

Deras användningsområden kräver material med hög prestanda, styrka och/eller värmebeständighet, medan vissa material väljs för sin långsiktiga tillförlitlighet, särskilt för deras motståndskraft mot förslitning.

Prestanda, styrka, motstånd, långsiktig tillförlitlighet. Låter något av detta bekant? Låter det kanske som en lista med högt önskade rullstolsegenskaper? Ja det gör det.

Lättviktsrullstolar och dess funktioner

När vi pratar om lättvikt, prestanda, styrka, motstånd och långsiktig tillförlitlighet beskriver dessa ord inte bara egenskaper hos lätta rullstolar. Alla dessa saker är funktioner som kan, och sannolikt kommer att, förbättra din livskvalitet och ge positiva förändringar i din livsstil.

Lättviktsrullstolar är lättare att skjuta på och att rulla själv för att du, oavsett underlag eller avstånd, ska kunna göra det du vill. En lätt rullstol med bättre köregenskaper kommer att minska den fysiska påfrestningen av t.ex. axlarna, vilket på lång sikt kan orsaka skador.

Låt oss inte glömma att en lätt rullstol också är enklare och lättare att transportera, särskilt om den har möjlighet att fällas ihop som Kuschall Champion 2.0

Framtiden

Vilka stora och nya innovationer som kommer i framtiden vet vi inte men redan idag så finns det flera nyheter med ny teknik som gör din rullstol bättre, starkare och mer anpassade för din vardag.

Küschall K-serie 2.0 är en lätt rullstol, med en totalvikt från 8100 gram. Den revolutionerande ramen, tillverkad i en process som kallas hydroformning. En process som gör det möjligt att forma metall till komplexa former och justera väggtjockleken för att optimera förhållandet mellan vikt kontra motstånd och styvhet.

Genom att använda hydroformningsteknik är Küschall-ramarna inte bara starkare utan det ger också bättre köregenskaper. En låg vikt tillsammans med bra köregenskaper hjälper till att förhindra trötthet och skador på axlar och armar. Dessutom kan den mycket anpassningsbara sittenheten anpassas individuellt för att passa individen och hens livsstil och behov.

Vill man ha en ihopfällbar rullstol utan att för den delen kompromissa med vikt och köregenskaper så ska du kolla in  Küschall Champion 2.0 , en unik hybridrullstol som erbjuder körprestanda likt en fastramsrullstol med bekvämligheten av en hopfällbar produkt – den kan t.o.m. få plats i en ryggsäck och har en vikt under 10 kg.

Valet

Med sin stil, egenskaper och funktioner så kan en Küschall-rullstol vara ett alternativ för din livstil och dina behov i din varadag under många år framöver. Valet är ditt.

Hur kan din nya Küschall-rullstol se ut? Gör din egen Kuschall-rullstol med dina personliga val i vår Küschall 3D Designstudio

Se hela utbudet av aktiva rullstolar från Invacare