Stadium Sports Camp med Prova-på Rullstolsinnebandy

Åter igen har Halmstad Innebandyklubb IBK haft ett prova-på-event: Rullstolsinnebandy för barn och ungdomar, 8-14 år. Måtto för dessa dagar: Glädje - Stolthet - Gemenskap Texten är en sammanfattning från sommarens aktivitet vecka 26-27 2019, skrivet av ledare på plats.

Stadium Sports Camp med Prova-på Rullstolsinnebandy under den 27-28 juni och 4-5 juli 2019

Rullstolsinnebandy = RIB

Introduktion
Även detta år fick vi (Halmstad IBK) förfrågan att hålla i arrangemang Prova-på Rullstolsinnebandy Halmstad IBK på Halmstad Arena. Detta erbjudande kunde vi inte säga nej till då förra årets Camp blev SUXCE.

Alla barn och ungdomar i åldersspann 8 – 14 år, hade ett tvåveckors idrottsläger med flertalet idrotter med prova-på, där Rullstolsinnebandy var en av idrotterna. Deltagande ungdomar kom från hela landet. Vilka var indelade i 30 grupper a´ 14-30 deltagare per grupp. Totalt ca 1 300 ungdomar. Vi fick till förfogande 45 min per grupp, från kl. 08.00 – 17.00. Prova-på bestod i att barnen fick spela 15-minuters matcher.

Support Halmstad Arena
Vi fick utmärkt support av Kent Johansson Evenemang, drift och underhåll Halmstad Arena

Dialog
Flera av deltagarna passade på att fråga oss en hel del som tex Vad har du gjort som sitter i rullstol, hur länge har du suttit i rullstol, Kan du gå, kan man spela RIB fast man sitter i rullstol, etc. etc. Givetvis så svarade vi på alla frågor. Vilket gjorde att ungdomarna frågade om nästan allt. Vi fick verkligen god kontakt. Man hälsa glatt vid lunchen etc. Det var verkligen glada miner. Många har efterfrågat om en extra prova-på. Men då prova-på aktiviteterna överlappade varandra så blev det aldrig några luckor.

Summering
Årets påfyllnad av glädje och energi är tillryggalagd på fyra dagar. Tajt program med barn och ungdomar i ett antal som inte ska gå ihop, gick ihop. Att se barnen göra något det aldrig gjort förut och se när de märker att det faktiskt funkar och det är väldigt roligt. När de dessutom märker att det inte är så farligt att ramla så blir det ännu roligare. Det är spännande att få sina fördomar ifrågasatta när olika grupper, allt från cheerleading till fotboll, så blir man lite vidsyntare! Vi hoppas verkligen detta ger ett eko så sporten får fler deltagare och att fler provar och upptäcker sporten! Vi i Halmstad Innebandyklubb RIB tränar måndagar 17:00-19:00 i Halmstads arena B1:an,så känner du för att pröva på eller känner någon som du kan uppmuntra att testa, så gör det!

Vi som fungerade som ledare under Kampen var:
Mats Andersson, Tore Nilsson, Carina Eriksson

Glädje - Stolthet - Gemenskap

De senaste nyheterna