Matrx Libra - nästa generations sittdyna

Matrx Libra ger överlägsen komfort med optimal tryckavlastning och positionering. Dynans förbättrade design kombinerar skum och silikonbaserad gel för att ge en hög nivå av skydd mot tryck, utmärkt positionering och justerbarhet för varje individuell användares behov.

Libra

Den nya sittdynan Matrx® Libra® kombinerar en anatomiskt formad, högelastiskt skumbas med dubbla lager av geléinlägg med hjälp Flo-tech™ teknik för att ge optimal positionering och maximalt skydd runt benutskott. Genom att sammanföra spjutspetsdesign med innovativa kliniska funktioner, har denna lätta sittdyna utformats med funktion, livsstil och skydd i åtanke.

Det bästa av två världar

Skumbasen omsluter och stödjer användaren bekvämt för maximal tryckavlastning och stabilitet, medan geléinlägget motverkar de negativa effekterna av tryck och skjuvning. Det unika icke-temperaturkänsliga geléinlägget tar bort kravet på att underhålla dynan genom att knåda eller annat sätt, och gör denna sittdyna perfekt för alla från aktiva användare till dem med komplexa sittbehov.

Avfasad framkant

Medan Matrx® Libra® geléinlägg garanterar maximalt skydd för benutskott, optimerar den anatomiskt formade skumbasen bäckenstöd och positionering. Vad mer är det hållbara, högelastiska skum som behandlats med Ultra-Fresh ™ för extra antimikrobiellt skydd samt luktskydd. Ytterligare funktioners signatur är trochanterhylla, utökad bakre form/radius, optimal benposition i mittlinje och avfasad framkant gör att Matrx® Libra® sticker ut.

Nästa generations lättviktsdesign

Den innovativa skumkonstruktionen tillsammans med den avancerade konstruktionen av ett nyutvecklat geléinlägg byggt på Invacares Flo-tech™ -tekniken gör denna sittdyna upp till 40% lättare i vikt jämfört med andra sittdynor i högriskgruppen av Invacare® Matrx® Flo-tech *. Resultatet är en sittdyna som ger överlägset stöd och skydd av dem alla i en lättviktsdesign, perfekt för en aktiv livsstil.

Mycket personlig

Sittdynan Matrx® Libra® anatomiska sittgrop ger en ökad ytarea och omsluter användaren vilket ger överlägsen omfördelning av tryck, medan benutskott bekvämt kan sjunka in i ett dubbelskiktat geléinlägg för optimalt skydd och motverkning av skjuvning. Sittdynan Matrx® Libra® kommer med en rad tillbehör inklusive främre, sido- och avsmalnande kilar, bendelare och kompletterande gelépåsar för riktat skydd och positionering, detta gör dynan anpassningsbar för olika sittbehov.

* Jämfört med sittdynan Invacare Matrx Flo-tech och Flo-tech  Xtra

 

De senaste nyheterna