Invacare tar rullstolar till en ny nivå

Den globala marknadsledaren Invacare höjer åter ribban på rullstolsmarknaden efter succén med LiNX-systemet förra året. Invacare tar den smarta tekniken ett steg längre med en ny manöverbox med pekskärm, inbyggd Bluetooth-teknik, utökade programmeringsfunktioner och flera specialkontroller - samtliga tillgängliga i det fantastiska rullstolssortimentet Invacare LiNX.

Invacare LiNX

Manöverbox med pekskärm
Invacare tillför nästa generations teknik till rullstolar och lanserar nu manöverbox REM400 med 3,5" interaktiv pekskärm som kräver minimal strömförbrukning. Denna innovativa manöverbox är utvecklad i nära samverkan med kund och kan tack vare sina många funktionsinställningar konfigureras utifrån brukarens fysiska och kognitiva förmåga. REM500 är en version av REM400, med skillnaden att den bara har en display. Båda manöverboxerna kan användas med ett antal specialkontroller. Titta på vår nya REM400-video här.
 
Bluetooth-teknik
Både REM400- och REM500-kontrollerna har inbyggd Bluetooth-teknik som gör det möjligt för brukarna att koppla upp sig mot en dator, laptop eller kompatibel Android-enhet med inbyggd HID-funktionalitet.
 
Utökade programmeringsfunktioner
LiNX-systemet gör det möjligt att blanda och samla kör-, sits och omgivningskontrollerna och därigenom skräddarsy displayen efter brukarens önskemål. Profilerna kan exempelvis tilldelas olika namn som Hemma, Utomhus och Jobbet med vardera specifika funktioner. Profilerna kan även ställas in för olika styrningsalternativ, såsom huvudstyrning (head control).
 
En annan nyhet är att det går att ställa in kommandona för joysticken. Grundkommandona på en rullstol är körning framåt, bakåt och höger-/vänstersväng men det går även att programmera kommandon för exempelvis tippning, fällning, belysning, signalhorn m.m. Med REM400 och REM500 kan dessa kommandon ändras utifrån brukarens förutsättningar.
 
Alternativ styrning
På REM400 och REM500 går det att programmera om brukarstyrningen av Invacares fantastiska rullstolar. Huvud-/hakkontroll, sug- & blåsstyrning, joysticksalternativ, beröringsfria lägesomkopplare och vårdarstyrning är exempel på lösningar som gör att Invacare kan erbjuda styrningsalternativ för många rullstolsbrukare. Som stöd vid valet av styrningsalternativ för en rullstolsbrukare har Invacare skapat en smidig app som innehåller fem enkla steg. Den går att ladda ned från Google Play och App Store.
 
Modifieringar av TDX SP2-chassit
Erbjudandet ovan gäller för alla Invacares rullstolar i LiNX-serien med ett urval specialkontroller som bara är kompatibla med TDX SP2 ULM. Det är med denna rullstol som Invacare nu är redo att ta steget fullt ut. Klicka här för mer information om TDX SP2 ULM.  TDX SP2 är inte bara späckad med funktioner utan utseendet går även att anpassa eftersom chassit finns i tio moderna färgnyanser. Lägg till det tio fälginläggen som blir pricken över i:et på de nya svarta däcken och länkhjulen. Nytt är möjligheten att montera en enkel länkhjulsgaffel på främre och bakre länkhjul. Här finns en video om hur du modifierar TDX SP2.
 
Vid lanseringen av LiNX-nyheterna sa Ilona Wiemann, global produktutvecklingschef för Powered Mobility på Invacare International så här: "Invacare revolutionerar än en gång branschen för eldrivna mobilitetslösningar och sätter en ny standard i branschen. När LiNX lanserades i fjol så var det ett löfte om något unikt och annorlunda. LiNX höll måttet och nu är vi tillbaka med ännu fler innovationer och smart teknik.”

Vi får inte heller glömma bort vår LiNX-ambassadör Daniel. Ta en titt på hans video här.

 

De senaste nyheterna