En ambitiös advokat som inte låter sitt funktionshinder stå i vägen för sina drömmar

Den globala marknadsledaren Invacare har nöjet att presentera Daniel som ambassadör för sin satsning på smart teknik.

Daniel

26-åringen är en ambitiös advokat och har så varit sedan 14 års ålder. För att nå sina drömmars mål flyttade han till London på egen hand när han var 21 år gammal - utan familj eller vänner - för att studera och leva ett mer oberoende liv.
 
Daniel, som har en CP-skada, får dagligen utstå mycket diskriminering och okunskap. Under sin resa mot juristexamen med specialisering på mänskliga rättigheter fick han många gånger höra att han inte skulle kunna göra karriär inom juridiken på grund av sitt talproblem. Detta är tyvärr något vi hör allt för ofta men Daniel har aldrig låtit det hindra honom - tvärtom har det gjort honom ännu mer övertygad om att han ska lyckas.
 
Daniel bedrev under sin tid på universitetet flera initiativ som syftade till att förbättra jämlikheten, mångfalden och tillgängligheten på universitetsområdet.  Ett initiativ ledde till att en jämlikhets- och mångfaldspolicy infördes och ett annat tilldelades priset "Campaign of the Year 2013", vilket gav 400 000 pund för ökad tillgänglighet på universitetsområdet.

Efter att Daniel avlagt examen kunde han inte hitta något handikappanpassat boende, men var så fast besluten att stanna i London att han tillbringade åtta månader på ett boende för hemlösa. Detta är bara ett exempel på hur otrolig och målmedveten den unge mannen är.
 
Idag är Daniel styrelseledamot och ordförande för Income Generation Committee på Disability Rights (Storbritannien) samt ansvarig för policyer och rutiner tillika kontaktperson (student-/ungdomsorganisationer) på Regard. Vidare är han volontär på Stonewalls informationsavdelning och både spelar och är tränare för Greenwich fotbollsklubb för rullstolsbundna.

Daniel arbetade nyligen med Invacare i en fotosession under vilken hans fantastiska historia uppdagades. Därefter gjorde han en video med den världsberömda rullstolstillverkaren och har kommit att bli en ambassadör för det nya manöversystemet LiNX.
 
Samantha Hatchett, kommunikationschef (EMEA) på Invacare säger så här: "Tanken bakom Invacares rullstolssortiment med LiNX smartteknik är att öka människors oberoende och ge dem kontroll över deras liv så att de kan nå sina mål och leva det liv de vill. Vi är så glada att ha Daniel - en så ambitiös och fokuserad ung man som ansikte utåt i vår kampanj.

De senaste nyheterna