Azalea & Dahlia - den enkla vägen till det bästa sittandet

Vi har mer än 60 års erfarenhet inom utveckling och inställning av rullstolar, och vi vill dela med oss av våra kunskaper med videor, broschyrer, guider och annan tillgänglig information. Detta ökar din kunskap om och inblick i t.ex. Reas komfortstolar.

Komfortrullstolar för alla behov

Rea Azalea
Det naturliga valet för både aktiva och passiva användare är Rea Azalea. Det bekväma sitt- och ryggsystemet möjliggör anpassning och maximal komfort. Rea Dahlia är ytterligare en komfortabel rullstol med enkel manövrering och med möjlighet till ännu mera sittanpassningar.
Rea Azalea och Rea Dahlia har samma unika sittsystem och Flex3 ryggsystem. Därför kan båda rullstolarna anpassas perfekt till din användares behov, t.ex. med avseende på sittdjup, sittbredd, sittvinkel och ryggvinkel. Flex3-ryggen kan justeras i höjd, djup och bredd asymmetriskt. Tillsammans med de många breda ryggbanden, ger Flex3-ryggen optimal support och komfort för användaren. Se mer information om Flex3 här.
Klicka på länken nedan och hitta en hel del enkla råd om rätt inställning av komfortrullstolen och hur du kan uppnå den perfekta sittpositionen för din användare. Se även våra råd om korrekt användning av sits och ryggvinklar i den här videon.
YouTubeRea Dahlia
Genom att använda Dahlia45 med en sitstilt på 45 grader och 30 graders vinkling på ryggstödet kan användaren få en optimal tryckavlastning. Sitsens tilt- och ryggvinkel justeras enkelt, antingen manuellt eller så kan du välja en elektrisk justering av sits- och ryggvinkling om det behövs. Då kan även användaren själv ändra om så önskas.
Läs mer om Rea Dahlia här.

Tryckavlastning
Invacare erbjuder också en rad tryckavlastande sittdynor eller extra ryggsystem som t.ex. Matrx-ryggar som kan placeras i alla våra manuella och elektriska rullstolar för bästa positionering. Läs mer om Matrx-ryggsystem här.
Hitta ytterligare information om våra positionerings- och tryckavlastande sittdynor: Matrx Libra eller Vicair, som tillsammans med komfortrullstolarna uppfyller alla behov för att uppfylla önskan om 24 timmars positionering och optimal tryckavlastning.
Matrx-dynor
Viacair-dynor
 

De senaste nyheterna