Övervinn vardagens hinder med Alber Twion

Vill du ut och njuta av det härliga sommarvädret, men tycker det känns som en utmaning att ta dig upp- och nerför trottoarkanter, över ojämnheter och att köra upp och ner för backar? Tyvärr är det för många rullstolsanvändare inte möjligt att, trots god fysik, att ta sig till de platser de skulle vilja. Kantstenar, hål och andra ojämnheter samt backar är hinder som står i vägen.

Twion

Twion ger extra kraft

Lyckligtvis finns det hjälp. Med drivaggregatet Alber Twion monterat på din manuella rullstol, blir det möjligt att hantera sådana hinder vilket gör det lättare att ta sig runt, var du än vill.
Alber Twion hjälper dig och ger extra kraft i sluttningar, över trottoarkanter, i ojämn terräng och över längre sträckor. Samtidigt gör Twion det lättare att manövrera i nedförsbacke och vid inbromsning.
 

Prestanda i en enkel design

Alber Twion är monterad på drivhjulen och drivs och styrs med hjälp av drivringar på samma sätt som ett traditionellt drivhjul. Med ett litet diskret beslag på din rullstol, kan du använda både dina vanliga drivhjul och Twion drivhjulen. Twion är diskret, snabb och effektiv och ger dig mer frihet och den öppnar upp för nya platser att besöka och nya erfarenheter.
 

Ta hand om dig själv!

Rullstolsanvändare bör tänka på att ta hand om sig och skydda sig mot överbelastning. Många rullstolsanvändare upplever tyvärr att de får ont i axeln och handlederna efter långvarig användning av rullstolen. Med Twion monterad på rullstolen förhindras sådana skador, eftersom Twion motverkar överansträngning av leder och muskler, och i stället tränar upp och stärker dem.
 

twion App och tillvalet Mobility Plus

Smartphones är väl etablerade i vårt moderna samhälle, både som kommunikations-och organisationsverktyg, så det är bara logiskt att vi också erbjuder digitala tjänster. Twion Mobility App som är kompatibel med både Apple och Android smartphones och kan laddas ner gratis från Google Play Store eller Appstore.

Med tillvalet Mobility Plus kan du använda ännu fler funktioner i Twion Mobility App och kommunicera direkt med Twion-hjulen via din smartphone. På detta sätt får du också all viktig information om din körning, såsom avverkat avstånd, batteriladdningsnivå eller hur många kalorier som förbrukats. För den sportige, kan körprofilen ställas in efter personliga behov, eller så kan resor spelas in och sparas via Smartphonens GPS.
 

NYHET! Cruise Mode Function

I den senaste versionen av Mobility Plus (uppdatering mars 2017) får du också en helt ny funktion Cruise Mode Function. Funktionen, som påminner om farthållaren i bilar, gör det möjligt att köra med konstant hastighet.
 
Cruise Mode Function är mycket praktiskt när du ska köra en längre sträcka, shoppingtur eller varhelst du annars kanske behöver "fria händer". Tack vare den nya funktionen kan användare av Twion nu utöka sina möjligheter och underlätta vardagssituationer som tidigare var en utmaning, som t ex att köra en kundvagn från rullstolen eller släpa en resväska genom flygplatsen.
 
Vill du veta mer om Twion? Klicka här
 

De senaste nyheterna