Hjultorget

Banner Hjultorget

Varmt välkommen till vår monter på mässan Hjultorget!Hjälpmedelsmässan Hjultorget har sedan starten 1984 haft som signum att besökarna kan prova, känna och klämma på det som hjälpmedelsmarknaden erbjuder. Fokus är hjälpmedelsanvändare med en aktiv livsstil, deras anhöriga samt de som förskriver eller på annat sätt arbetar med hjälpmedel för en aktiv livsstil.

Vi finns geivetvis på plats! Kom förbi och titta på och testa våra produkter och prata med våra produktspecialister. Du hittar oss i monter E:09 och E:10.Missa inte vår workshop med Jan Bebenek, leg sjukgymnast och produktspecialist hos Invacare. Workshopen ges den 24 maj kl 14.00-14.45.

Ishear – Mätning av skjuvkraft i sittsystem
Skjuvning är en viktig faktor i utvecklingen av trycksår, men har varit svår eller ganska omöjlig att kvantifiera, vilket har gjort det svårt att jämföra olika rullstolsinställningar eller dokumentera olika sittanpassningar ur ett skjuvperspektiv. Därför har glidning och skjuvning varit en riktig klinisk utmaning.

Ishear är det första kliniska verktyget att mäta den totala skuvkraften i ett sittsytem vilket innebär att du enkelt kan övervaka och jämföra skjuvkraften när du justerar eller väljer ett ryggstöds system, sitsvinklar, tilt, fotstöd, olika sittytor, med mera.

Det möjliggör även utbildning av brukare och vårdgivare om korrekt användning och inställning av rullstolen.
Välkommen!


Fri entré, anmäl dig här