Hjälpmedelsdagen 23/9 2020

Nyheter

Hjälpmedelsdagen 23/9 2020

Detta är tredje året i rad som vi nu bjuder in till Hjälpmedelsdagen! Förra året fick toppbetyg både från deltagare och talare, så nu är det dags att boka in Årets Trevligaste Möte onsdagen den 23 september 2020.
Illustration inför Hjälpmedelsdagen 2020

Vi ser med stor hoppfullhet fram emot en höst som inte ska präglas minut för minut av Corona/Covid-19. Därför gör vi nu ett första försök att bjuda in till vårt årliga möte för Förskrivare, Arbetsterapeuter och Fysioterapeuter där vi fokuserar på Inspirationsföreläsningar och produktnyheter.

I årets program kommer ni att få se Marit Sundin, senast känd från Vinnarskallar men med Guld-medaljer och entreprenörskap i bakfickan. Dessutom Anders Olsson, även han flerfaldig OS-medaljör och med bedrifter som givit honom namnet Järnmannen. Förutom dessa två så kommer Charlotte Ohlson Bresciani berätta mer om Vaggan, en hjälporganistaion i Baltikum.
Vi kommer självklart även att bjuda på produktnyheter inom flera av våra produktområden.

Vi börjar klockan 8.00 och avslutar klockan 12.00, vi håller till på vårt huvudkontor i Spånga, staxt utanför Stockholm.

Boka dig redan idag, då antalet platser är begränsat.


Marit Sundin
Motivation och mål
Marit är Projektledare för Coachprojektet på Personskadeförbundet RTP även en inspiratör, innovatör och entreprenör och har dessutom en elitkarriär som flerfaldig guldmedaljör i alpin skidåkning bakom sig.
Hon har utvecklat egna produkter och var också med i TV-serien Vinnarskallar förra året. Marit är dubbelamputerad sedan tre års ålder och kommer att dela med sig av sina egna erfarenheter med inriktning på fokus, mål och egna lösningar.


Anders Olsson
Det finns ingen gräns!
En devis som jag Anders Olsson,  lever efter till fullo.
– Med stark vilja kommer man långt, säger Anders som efter en ryggskada reste sig på nio och blev en av Sveriges främsta handikappidrottare.
Nu är målet att armcykla runt Vättern på under tio timmar nått och näst på listan ligger att cykla kust till kust i USA samt att genomföra en Iron Man på Hawaii.

Flerfaldig guldmedaljör från Paralympiska spelen, världsmästerskap och svenska mästerskap. Världsrekord i mängder och ett antal storartade idrottsliga bedrifter därutöver, framför allt i favoritgrenen simning.
Inte undra på att han kallas för Järnmannen.


Charlotte Ohlson Bresciani
Vaggan
"
Varje år överges många barn i Litauen och Lettland, somliga redan som spädbarn, andra efter några år. En av anledningarna är att många av barnen har medfödda funktionsnedsättningar, och familjerna saknar de resurser de behöver för att ha sitt barn hemma.  Här kommer Vaggan in i bilden. Under många år har vi stöttat och varit med att rusta upp barnhem och bygga upp en hjälpmedelcentral. Vi förser dem med hjälpmedel och allt annat de kan behöva samt utbildar personal och föräldrar."
Charlotte Ohlson Bresciani är en av eldsjälarna i Vagganprojektet och hon kommer berätta om det arbete Vaggan gör.

För vem: Förskrivare, Arbetsterapeuter och Fysioterapeuter.

När: Onsdagen den 23 september, frukost och introduktion från 8.00, avslut 12.00

Var: Spånga, Fagerstagatan 9.

Anmälan: Självklart är vårt möte kostnadsfritt men för att garantera din plats ber vi om anmälan snarast och räknar den som bindande.

Mötet kommer bli inspirerande och glädjefyllt.
Vi ser fram emot en höst fylld av möten och nyheter.