Aktivt sittande för äldre och svaga

Hur ska vi välja rullstol? Efter användarens ålder eller efter en genomförd sittanalys?
Flera personer skulle kunna ha, och må bra av, en aktivrullstol. Med en aktivrullstol kan användaren kanske bli mer självständig och bättre utnyttja sin fulla förmåga.
Se hela Invacares utbud av Aktiva rullstolar här

I en aktivrullstol, alltså en fastramsrullstol med fasta benstöd i en 90-gradig vinkel, finns ingen risk att du lutar ryggen bakåt så att du hamnar i viloläge och blir inaktiv. Kroppen är gjord för rörelse men är samtidigt ganska lat och söker stöd och stabilitet.

I en aktivrullstol förblir kroppen aktiv till skillnad från i en komfortrullstol där användaren ofta sitter lätt tillbakalutad. Att sitta aktivt är mycket jobbigare för kroppen och något man kanske bara klarar av kortare stunder. Men det kan medföra flera positiva effekter.

Aktivrullstolen är oftast gjord i aluminium eller annat lättviktsmaterial. Dessutom tar den mindre plats och syns mindre, vilket gör att du ser människan mer än rullstolen. Alla passar förstås inte i en aktivrullstol men det ska finnas med som ett alternativ så man får rätt stol för rätt person.


Bildtext: En Küschall Aktivrullstol ur K-Serien

Öppna informationsbladet i pdf här

Detaljer om utbildningen:
Kurslängd: Utbildningen är 1 dag
Datum: om schemalagt datum finns
Plats: se specifikt kursdatum
Avgifter: Avgiftsfri
Minantal deltagare: 12 st
Målgrupp: hjälpmedelskonsulenter och förskrivare

Saknas utbildningstillfälle eller om ni vill ha en utbildning på er arbetsplats, vänligen maila utbildning@invacare.com